blog placeholder

Iets meer dan 2 maanden geleden ben ik uit verveling op zoek gegaan naar een leuk browserspel.
Met succes!

Na een tijdje zoeken, kwam ik uit bij het spel “Grepolis“, een gratis spel browserspel.

Bij dit spel is het de bedoeling dat je Romeinse steden bouwt. Je begint in eerste instantie met 1 stad op een eiland en je verovert heel gemakkelijk een boerendorpje. Als dat boerendorp eenmaal van jou is, dan kan je met verschillende tijdsinvallen grondstoffen opeisen.
Deze grondstoffen gebruik je vervolgens om je stad uit te bouwen, levels van gebouwen te verhogen, schepen te bouwen en om een leger op te leiden.

De eerste paar dagen heb je beginnersbescherming, maar als dit eenmaal voorbij is, dan kan je aangevallen worden door andere spelers en kan je zelf ook andere steden aanvallen waarbij je eventueel grondstoffen kunt winnen en eventueel een stad van een andere speler kunt veroveren.

Wat dit spel interessant maakt, is dat er ook allianties zijn. In je eentje is het spel ook te spelen, maar dan ben je veel gemakkelijker aan te vallen door sterkere spelers.
Het is dan ook wel aan te raden om je bij een goede, actieve alliantie aan te sluiten. Bovendien wordt het spel hier ook veel interessanter door, doordat je samen gaat spelen, samen dingen met elkaar deelt, elkaar ondersteuning kunt sturen als je een aanval krijgt en samen strategieën bedenken.

Na een aantal weken of een paar maanden spelen (als je een beetje actief bent), heb je je stad zo ver uitgebouwd dat je kunt gaan koloniseren en dus een tweede stad kunt stichten op hetzelfde of een ander eiland. Weer later eventueel een derde, een vierde enz…

Het leuke aan dit spel is, dat je niet precies weet wat er gaat gebeuren, je kunt bijvoorbeeld op elk moment aangevallen worden of door je alliantie gevraagd worden om ondersteuning te sturen. Daarom is het bij dit spel ook wel belangrijk dat je regelmatig inlogt. Doe je dit niet, dan kan je niet genoeg bouwen of legers vormen en kan je je moeilijk beschermen tegen aanvallen. Bovendien is het voor je alliantie ook belangrijk dat ze op je kunnen rekenen want anders hebben ze niks aan je.
De alliantie waar ik bij aangesloten ben vraagt dan ook om het te melden als je afwezig bent zodat ze er rekening mee kunnen houden.

Ten slotte wil ik nog vermelden dat het spel wel een vakantiemodus heeft. Als je dit inschakelt, kan je dus niet aangevallen worden maar produceer je ook geen grondstoffen meer.
De vakantiemodus is beperkt tot 42 dagen per jaar.