blog placeholder
Top 10 Games van 2011 en 2012!

2011 kunnen we toch wel beschouwen als een van de beste game-jaren tot op heden. Dat de koek echter nog lang niet op is blijkt wel uit de lange lijst games die we in petto hebben liggen voor 2012. Dat bij het maken van de lijst titels als Prey 2, Far Cry 3, Borderland 2, Twisted Metal, Max Payne 3, en Uncharted: Golden Abyss zijn gesneuveld, geeft wel aan hoe hoog het niveau dit jaar ligt…

10: Halo 4

Meer dan een titel heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt, maar dat is voor de Halo-fans onder ons natuurlijk al meer dan genoeg reden om reikhalzend uit te kijken naar dit nieuwe deel binnen de exclusieve Xbox-serie. Bungie heeft Halo na de release van Halo: Reach vaarwel gezegd, maar 343 Industries lijkt meer dan capabel om het stokje over te nemen. Hoewel er dus nog maar weinig over Halo 4 bekend is kunnen we na de eerste teaser-trailer gelukkig wel bevestigen dat Master Chief weer eens de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Volgens 343 Industries betekent de game het startsein voor The Reclaimer Trilogy, een nieuwe verhaallijn voor onze gehelmde vriend. 

9: SSX

We hebben er potdikke een hele tijd op moeten wachten, maar in 2012 mogen we ons dan eindelijk weer in een skipak hijsen om de meest bizarre capriolen uit te halen op de pistes van SSX. Geen uit de duim gezogen bergen ditmaal, maar realistische omgevingen waarvoor EA gebruik maakt van heuse NASA-satellieten. Het zal ons echter een zorg zijn hoe ze de game in elkaar hebben geknutseld, wij willen gewoon zo snel mogelijk weer de typische SSX-fun ervaren, waarbij de nieuwe modus Survival It en het social network RiderNet de game meer dan genoeg bestaansrecht geven in 2012.

8: Ghost Recon: Future Soldier

Het lijkt wel alsof we er een eeuwigheid op hebben moeten wachten, maar Ghost Recon: Future Soldier gaat dit jaar dan toch echt verschijnen. En dat de game zijn hoge verwachtingen meer dan waar zal maken werd afgelopen zomer al wel duidelijk tijdens de E3. Ghost Recon: Future Soldier speelt zich zo’n tien tot vijftien jaar na Advanced Warfighter af, en hierin worden de Ghosts ingeschakeld om een ultranationalistische groepering te stoppen die het voor elkaar heeft gekregen de Russische president af te zetten. En zoals de titel van de game al doet vermoeden zullen de gamers worden uitgerust met de meest futuristische technologieën. Hieronder valt onder meer het ‘exo-skeleton’ dat een belangrijke stempel zal drukken op de gameplay. Het belooft een heerlijke tactische afwisseling te worden voor iedereen die enigszins Modern Warfare en Battlefield moe is.

7: Final Fantasy XIII-2

Na Final Fantasy X, waar ook een tweede deel van is uitgebracht, is het nu de beurt aan Final Fantasy XIII om een officieel vervolg te krijgen. En gelukkig maar, want na het spelen van deeltje 1 bleven veel JRPG-fans toch met een enigszins bittere nasmaak achter. Final Fantasy XIII-2 belooft een stuk duisterder te worden dan zijn voorganger en krijgt een shitload aan side-quests, een diepgravend verhaal en meer keuzevrijheid. Maar het beste van alles is misschien nog wel dat Square Enix deze topper al op 3 februari in de Nederlandse winkels legt!

6: Paper Mario 3DS

Met Paper Mario 3DS maakt ook de papieren versie van onze favoriete loodgieter eindelijk de overstap naar een handheld. De game lijkt met name voor de vele puzzels fanatiek gebruik te gaan maken van het 3D-effect, iets dat voor een aanzienlijke verdieping van de bekende Paper Mario-gamplay zal gaan zorgen. Turn-based battles zullen een rentree maken in de serie en ook de ‘partners’ zullen weer kunnen worden ingezet na enige afwezigheid. Dit wordt ongetwijfeld een van de pareltjes die Nintendo in 2012 voor ons in petto heeft.

5: Mass Effect 3

Na twee meeslepende games rond Shepard (mannelijk of vrouwelijk) wordt het epische verhaal tot een einde gebreid in Mass Effect 3. Een game die net als deeltje 2 volgepakt zit met knallende actie, maar waarmee ontwikkelaar BioWare belooft meer aandacht aan het verhaal en het RPG-element te besteden. Gelukkig maar… Mass Effect 3 is het slotstuk van een van de meest memorabele series van deze console-generatie, en een must voor iedereen die voorgaande delen net als wij helemaal kapot hebben gespeeld.

4: The Last Guardian

PlayStation 3-bezitters lijken een bijzonder sappig jaar voor de boeg te hebben. Naast toppers als Twisted Metal en The Last of Us komt ook The Last Guardian exclusief naar de console van Sony. The Last Guardian, afkomstig van studio Team Ico, lijkt eenzelfde soort ervaring te bieden als zijn voorgangers Shadow of the Collossus en Ico. Fans weten wat dat betekent; sfeervolle werelden, fantasierijke figuurtjes, breinbrekende puzzels en epische eindbazen. Bring it on!

3: BioShock Infinite

In deze derde BioShock-game verruilen we de onderwaterwereld Rapture voor de sfeervolle luchtstad Columbia, voorzien van een heerlijk ‘steampunk’ sausje. De geniale heren van Irrational Games leverden met de eerste BioShock al een ongekend mooie spelwereld af en met BioShock Infinite lijken ze zichzelf dubbel en dwars te gaan overtreffen. Intelligente vijanden, een meeslepende verhaallijn rond Booker en Elizabeth, innovatieve gameplay en een grafisch ongekend mooie spelwereld. Het mag duidelijk zijn: BioShock Infinite is absoluut een van de grootste releases van 2012.

2: Grand Theft Auto V

Oke, de game is dan misschien nog niet officieel bevestigd voor een release in 2012, maar aangezien enkel de gedachte aan een nieuwe GTA voor de meeste gamers al een natte droom is, verdient Grand Theft Auto V absoluut een hoge positie in deze lijst. Niet eerder ontplofte forums, Facebook en Twitter zo hard na het zien van één enkele trailer als na de primeur van het eerste GTA V-filmpje. Wat we weten? De game speelt zich af in Zuid-Californië (fictief L.A.), de spelwereld wordt groter dan GTA IV en gamers krijgen eindelijk weer vliegtuigen tot hun beschikking. En laten we eerlijk zijn, veel meer is er natuurlijk niet voor nodig om iedereen met een game-hart warm te krijgen voor deze giga-release van Rockstar.

1: Diablo III

Naast StarCraft II: Heart of the Swarm kunnen pc-gamers met een Blizzard-hart dit jaar ook eindelijk Diablo III in huis halen. Een game die al jaren hoog op onze verlanglijstjes staat, maar die volgens de uitgever dit jaar dan toch ECHT gaat verschijnen. Verwacht wordt zelfs dat de game nog in het eerste kwartaal een release gaat krijgen. Na Diablo II hebben we dus ruim een decennium moeten wachten op een nieuw deel binnen deze legendarische RPG-serie, en werkelijk alles wijst erop dat Diablo III het lange wachten meer dan waard is. Blizzard wilde de game pas uitbrengen wanneer deze tot in de puntjes was uitgewerkt, en uit onze recentepreview blijkt wel dat het resultaat er absoluut mag wezen. Beter kan het nieuwe game-jaar toch niet beginnen…