blog placeholder

Als je van spelletjes spelen houdt is er op internet voor ieder wat wils te vinden. Er komen iedere dag een aantal leuke nieuwe spelletjes bij. De bekendste spelletjes zoals Wordfeud en Ruzzle zijn makkelijk te vinden in de app stores maar voor heel veel andere spelletjes zijn er heel veel andere plekken waar je ze kunt vinden.

spelen.nl online spelletjes

Bubble Shooter:
Bubble Shooter is een puzzel schiet computerspel oorspronkelijk ontwikkeld voor Microsoft Windows door Absolutist Spelen in 2000. Het is een kloon van Puzzle Bobble, het combineert de kenmerken van puzzelen, schieten, strategie en actie spelletjes. Sinds 2000 is het spel is bijgewerkt en aangepast aan vele andere computer platforms en spelconsols.

spelen.nl online spelletjes

Chinese Checkers:
Chinese Checkers (alternatieve spelling Chinese chequers) is een bordspel dat gespeeld kan worden door twee, drie, vier of zes personen, het kan individueel worden gespeeld of met partners. Het spel is een modern en vereenvoudigd variatie van Halma. Het doel is als eerste alle stukken over het hexagram-vormige speelbord in “huis” (de hoek van de ster tegenover de begin hoek) met behulp van één stap bewegingen of door over andere stukken te springen. De anderen blijven spelen voor de 2e, 3e, 4e, 5e en delaatste plaats. Het is een strategiespel wat erg populair is, ook bij jonge kinderen.

spelen.nl online spelletjes

3 In One Checkers:
Engels dammen (International Engels) of checkers (Amerikaans Engels en Canadees Engels), ook wel Amerikaanse checkers of recht checkers genoemd, is een vorm van bordspel. In tegenstelling tot het internationale schaken, wordt het gespeeld op een acht bij acht vierkant bord (met in totaal vierenzestig velden) met twaalf stukken aan elke kant. Deze stukken mogen in eerste instantie alleen naar voren en diagonaal verplaatst worden. Alleen wanneer een stuk aan de overkant komt en “gekroond” of “koning”  wordt kan het zover als je wilt achteruit en vooruit rechtuit en diagonaal. Engels dammen wordt gespeeld  tegen de computer. Traditioneel zijn de stukken zwart, wit of rood. De stukken van de tegenstander worden gevangen door  er over heen te springen.

spelen.nl online spelletjes

Class Kiss:
Class Kiss is een op het eerste oog heel eenvoudig spelletje. De bedoeling is dat je, door met je muis te klikken, de jongen en het meisje elkaar een kus te laten geven. Dit mag echter niet dus het moet op het moment gebeuren dat de juffrouw het niet ziet, anders ben je af.

spelen.nl online spelletjes

Mastermind:
Mastermind of Master Mind is een code breek spel voor twee spelers. Het moderne spel is uitgevonden in 1970 door Mordecai Meirowitz, een Israëlische postdirecteur en telecommunicatie-expert. Mastermind is een klassiek spel in logisch denken waarbei de ene speler de geheime code van de andere speler moet proberen te ontrafelen. De computer kiest in het geheim vier code-pionnen en plaatst deze in een gekozen volgorde achter het zichtschermpje. De computer mag ook twee of meer pionnen in dezelfde kleur te kiezen. De computer heeft de keuze uit zes kleuren. De speler moet de verborgen code ontrafelen. Bij elke beurt plaatst de spelr vier code-pionnen naar keuze in de eerste lege rij. Vervolgens geeft de computer met de sleutel-pinnen als volgt het resultaat: met zwarte pinnen: hoeveel kleuren op de juiste positie staan. met witte pinnen hoeveel kleuren wel in de code voor komen, maar niet op de juiste positie staan. Met deze nieuwe informatie plaatst de speler weer  vier volgende code-pionnen in de volgende lege rij. Als de computer vier zwarte pinnen heeft geplaatst, is de code gekraakt. Dan wisselen de rollen. De speler die de minste beurten nodig heeft, om de codes te kraken, is de winnaar van het spel.

spelen.nl online spelletjes

Bloons:
Bloons (een creatieve afgeleide van de “Balloons”) vertegenwoordigt meerdere toppers van de video game serie die is ontwikkeld door de Game Maker Ninja Kiwi. Er zijn verschillende groepen, waaronder de Bloons serie, de Bloons Tower Defense-serie, en diverse andere afgeleiden van de originele spellen. De belangrijkste ontwikkeling doet zich voor voor browsergebaseerde spellen met behulp van Adobe Flash;. Maar divers spellen zijn ook beschikbaar op andere platformen, zoals Bloons, Bloons TD, en Bloons TD 4 ​​voor iOS-apparaten , Apparaten met Google Android OS kunnen ook de Bloons spelletjes spelen, zolang ze zijn uitgerust met Adobe Flash Player, deze moet je dan eerst meestal downloaden van de Android Market.

spelen.nl online spelletjes