blog placeholder

Een provider kiezen kan nogal lastig zijn aangezien hier ook veel aanbieders voor zijn. Veel webhosting providers willen vooral goedkoop zijn, dat valt het meeste op. Goedkope hosting gaat vaak niet samen met hosting met goede kwaliteit. Hoe kies je nou de beste webhosting provider voor je website? hoeveel bandbreedte heb ik nodig? wat voor besturingssysteem heb ik nodig? Al deze vragen worden beantwoord met 5 stappen die u moet nagaan.

De eerste stap bij het kiezen van hosting:

Het eerste dat u gaat uitzoeken is wat er nou nodig is om uw website te kunnen hosten. Wanneer u uw eerste persoonlijke website online wilt zetten kunt u gerust gaan voor de goedkoopste webhosting. Het enige punt waar u naar moet kijken is hoeveel schijfruimte u ontvangt voor uw website. Alleen wanneer u een website maakt voor zakelijke doeleinden, moet er iets meer aandacht worden besteed aan het zoeken naar de juiste webhosting provider. U wilt het vast niet meemaken dat uw website niet bezocht kan worden door de problemen die een provider op dat moment heeft. Wanneer u zit te denken aan een internetwinkel moet de webhost u daar wel de mogelijkheid voor bieden. Met andere woorden, het is altijd verstandig eerst goed te kijken wat er nodig is om uw website goed te kunnen draaien.

1. Webwinkel en SSL?

Wanneer u een een webwinkel gaat beginnen moet u erop letten dat de webhosting provider PHP en MySQL draait. De meeste webwinkels worden geprogrammeerd in PHP en gebruiken een MySQL database voor de opslag van de producten in de winkel. Daarnaast is het voor een webwinkel van handig om beschikking te hebben over SSL (Secure Socket Layer) als u andere betalingsmethoden wilt gebruiken dan vooruit betalen en leveren onder rembours.

2. Kiezen voor dedicated hosting of shared hosting?

De keuze tussen dedicated hosting of shared hosting hangt af van twee dingen:

Het aantal bezoekers dat u verwacht te gaan krijgen en op welke manieren u het beheer in de hand wilt houden. Wanneer u verwacht dat uw website enorm veel aantallen bezoekers trekken gaat dan kunt u dedicated hosting overwegen omdat u dan aardig wat bandbreedte mag verbruiken. Ook wanneer u ingewikkelde webapplicaties wilt gaan gebruiken is dedicated hosting de beste optie.De hosting van een gemiddelde website gaat prima via shared hosting.

3. Kiezen voor Bandbreedte en schijfruimte?

Veel hosting providers bieden aardige hoeveelheden schijfruimte aan bij hun hostingpakketten. Vaak ligt dit tussen de 100MB en 1GB = 1000 mb. Wanneer u geen plannen heeft om veel MB’s aldus downloads aan te bieden hoeft u zich over de schijfruimte geen zorgen te maken.Voor een standaard zakelijke website met grafische onderdelen heeft u aan 50MB voldoende. Bandbreedte daarentegen is wel een belangrijk punt. Bandbreedte is het aantal mb’s die bezoekers verbruiken als ze uw website zitten.

Bij overschreiding:

Wanneer u met de webhosting provider de hoeveelheid bandbreedte overschreidt krijgt u een rekening gepresenteerd of uw website word uit de lucht gehaald.Het is dan ook belangrijk om vaak uw website statistieken te bekijken om te zien hoeveel mensen gemiddeld uw website bezoeken.U kunt ervan uitgaan dat u bij honderd bezoekers per dag ruim voldoende moet hebben aan een bandbreedte van 1GB. De meeste bandbreedte wordt gebruikt door het laden van afbeeldingen en andere grafische onderdelen. Iets om rekening mee te houden als uw website voorzien is van een groot aantal grafische onderdelen.

4. Kiezen voor CGI FTP en het gebruik van scripts?

Zo’n beetje elke webhosting provider biedt u toegang tot uw schijfruimte op de webserver via de FTP server (File Tranfer Protocol)Door het kunnen versturen van uw webpagina’s via FTP, kunt op uw eigen computer uw webpagina’s maken en aanpassen. Zo heeft u trouwens altijd een backup van uw website.Ook is het fijn wanneer u op uw website scripts kunt gebruiken. Scripts worden onderandere gebruikt voor het verwerken van de formulieren op uw website.Meestal stellen hosting providers scripts ter beschikking voor bijvoorbeeld het verwerken van formulieren, soms kunt u ook eigen scripts gebruiken. Hiervoor moet u dan wel de beschikking hebben over een eigen CGI-bin.

5. Kiezen voor Unix hosting of Windows hosting

Als er op uw website technieken gebruikt worden zoals ASP en JSP of u bent van plan Microsoft applicaties te gaan gebruiken zoals Microsoft Access of een Microsoft SQL dan moet u gebruik moeten maken van een Windows hosting provider omdat deze applicaties op geen ander besturingssysteem kan worden gedraaitVoor het hosten van website gemaakt met HTML, PHP of flash kunt het beste gebruik maken van Unix hosting. Veel verschillende webhosting providers draaien hun servers op een versie van Linux.Linux servers vormen een stabielere vorm van het hosten van websites. Doordat de kosten voor Unix hosting lager liggen dan Windows hosting, is uw website laten onderbrengen op een Linux server vaak voordeliger.