brokers vergelijken

Of je nou net begint met beleggen, of dat je er al jaren in zit; je wil natuurlijk alleen maar gebruik maken van goede brokers. Dit zorgt niet alleen voor de juiste veiligheid maar daardoor kun je ook kiezen uit verschillende diensten, kosten en functies. Toch kan het nog redelijk lastig zijn een goede broker te vinden die echt bij je past.

Wie de beste brokers zijn, kun je lezen in dit artikel. Wat vooral belangrijk is, is dat jij begint met beleggen bij een broker die het beste bij jou past. Beleggen neemt altijd enig risico met zich mee, maar wanneer je dit bij een broker doet je aansluit op jouw behoeftes hoef je niet bang te zijn voor onnodige risico’s.

De beste broker voor beginners

Ben je benieuwd of beleggen wat voor jou is of heb je al een beetje ervaring, maar is er nog genoeg dat je kan leren? Dan is het fijn wanneer je een broker hebt die sociaal is en er voor je is wanneer je met vragen zit. eToro is zo’n broker, en daardoor ook erg geschikt voor beginners.

Het beleggen via deze broker gaat erg eenvoudig, en het platform is dan ook heel gebruiksvriendelijk. Een account maak je snel en makkelijk aan, en kost je niet meer dan een paar minuten. Ook de interface is makkelijk in gebruik en daardoor zal je al snel doorhebben hoe deze werkt.

Een groot voordeel is dat er een gratis demofunctie aanwezig is. Hiermee kun je op een snelle en makkelijke manier leren beleggen en alle functies uitproberen zonder dat je hiermee een financieel risico loopt. Dit komt omdat het een demofunctie betreft, en er dus gewerkt wordt met nep geld. Ook de CopyTrade functie is erg fijn als je een beginner bent, en bang bent om veel geld te verliezen. Wanneer je deze functie gebruikt lift je namelijk mee op de successen van een ervaren belegger.

Op het moment dat je er klaar voor bent om met je eigen geld te beginnen, kan er eenvoudig opgewaardeerd worden door middel van verschillende betalingsmogelijkheden. Een voordeel hierbij is dat eToro een erg lage minimale inleg heeft van slechts €170 euro.

Overige brokers

Natuurlijk zijn er ook nog andere brokers te vinden, die ook allemaal zo hun voordelen hebben. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een broker die de hefboomfunctie aanbiedt, dan is Plus500 een goede keuze. Ook geniet je hier van een lage fee en is er een demofunctie aanwezig. Het nadeel bij deze populaire broker is echter wel dat je geen echte aandelen kan kopen of verkopen, enkel de CFD’s.

Ben je op zoek naar een veilige en secure broker uit Nederland? Denk dan aan DEGIRO. Deze is sinds 2013 opengesteld voor particulieren en is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste brokers van Nederland. Deze broker is gereguleerd door de AFM en behoort tot één van de goedkoopste brokers. Wel verschillen de kosten per product, dus daar zal goed naar gekeken moeten worden.