blog placeholder

Bijna alle aanbieders van producten en diensten op internet proberen de consument op hun website tot een aankoop van een product of dienst te verleiden door hoge kortingen te geven op bepaalde producten of diensten. Uit jarenlang onderzoek is namelijk gebleken dat de gemiddelde consument die al op de website van de aanbieder is eerder tot de aankoop van een product of dienst zal besluiten als hem een flinke korting wordt gegeven. De meeste kortingen variëren normaliter tussen de 5% en 10%. Dit zijn kortingspercentages die je ook in ieder gewone fysieke winkel, bij een wat grotere aankoop, met een kleine moeite kunt bedingen. Meestal volstaat het om net voordat je gaat afrekenen te zeggen, ik wil wel korting anders zie ik af van de aankoop. De meeste verkopers zullen dan overleggen moeten met hun chef maar in 9 van de 10 gevallen zal je de korting krijgen. N.B. Als je de korting niet krijgt moet je ook werkelijk het product niet kopen.

Actiecode.nl

Actie korting:
Naast de gewone korting worden er ook vaak actie kortingen gegeven. Kortingen tot 50% zijn dan gebruikelijk. Veelal betreft het hier zogenaamde instapproducten of uitverkoop producten. Bij instapproducten wordt de consument gelokt met een kreet als “nu 50% korting op de aankoop van een online vervaardigd en fysiek thuisbezorgd fotoalbum”. Al gauw blijkt dat de korting alleen geldt voor een fotoalbum van 13×18 cm of kleiner. Aangezien 95% van de verkochte fotoalbums grootformaat trouwalbums of vakantiealbums zijn is de korting in de praktijk alleen een lokkertje en omdat heel veel mensen vervolgens toch, ondanks dat ze daar geen korting op krijgen, doorgaan op de website en een groot fotoalbum bestellen is het voor de eigenaar van de website toch rendabel om de 5% kleine fotoalbums tegen kostprijs te leveren. Bij uitverkoop producten geeft de winkelier heel veel korting op producten die weg moeten omdat het seizoen over is of als er binnenkort een nieuw model van het product op de markt komt. Ook hier geldt dat als je naar een gewone fysieke winkel gaat je kunt wachten op de uitverkoop. Ook daar kun je dan heel veel korting krijgen.

Kortingscode

Kortings code:
Korting geven op je website is één maar dat werkt alleen bij consumenten die al op je website zijn aanbelandt. Echter om de consument naar hum website te krijgen gebruiken heel veel aanbieders de kortingscode methode. De aanbieder communiceert de kortingscode op verschillende manieren. Een veel gebruikte manier is door de kortingscode in een advertentie in een tijdschrift, huis aan huis folder of dagblad te zetten. In de advertentie staat dan groot het kortingspercentage, de actiecode waarmee de consument op de website van de aanbieder de korting kan activeren en duidelijk het webadres van de website van de aanbieder. Op deze manier lokt de aanbieder mensen die nog niet op internet zaten. De mensen die al op internet zitten worden door het communiceren van de actiecode en het kortingspercentage via online advertentie uitingen, nieuwsbrieven en zgn. actiecode service websites naar de website van de aanbieder gelokt.

Uitjedak

Www.actiecode.nl
De bekendste actiecode service website van dit moment is www.actiecode.nl. Op de startpagina van www.actiecode.nl staat iedere dag de actuele top 10 van de actiecodes. Daarnaast staat een kolom met aanbevolen acties en helemaal rechts staat een kolom met de 10 populairste online aanbieders van dat moment. Hoe werkt het. Stap 1: Zoek een kortingscode voor een winkel. Stap 2: Klik door naar de winkel. Stap 3: Plaats je bestelling in de winkel. Stap 4: Voer de kortingscode in en je krijgt de actiekorting. Daarnaast worden er altijd nog twee acties extra voor het voetlicht gebracht door ze in de navigatiebalk van de website te plaatsen als tekstlinks.

Kournikova

Conclusie:
De actiecode is een slimme marketingtool om consumenten naar je website te lokken en aan te zetten tot de aanschaf van een product of dienst.

N.B. De op de afbeeldingen weergegeven kortingscodes zijn niet echt maar dienen slechts ter illustratie van mijn artikel.

I love Steve