blog placeholder

Iedereen wil minder geld uitgeven, maar hoe en waar kan je het beste beginnen? Om minder uit te geven zul je een paar dingen moeten weten. In dit artikel wil ik je 7 tips geven om jouw financiën op orde te krijgen.

Maak een jaarbegroting, doe dit door eerst de maandelijkse inkomsten en uitgaven te berekenen. Doe daarna de niet vaste uitgaven daarbij. Een jaarbegroting geeft je enorm veel inzicht in wat er je te wachten staat.

maak je rekeningen gelijk open, en betaal deze. Op deze manier voorkom je onverwachte kosten, en vervelende boetes!

Het gebruik van een huishoudboekje geeft enorm veel overzicht. Probeer het uit als je het nog niet hebt. Er zijn tegenwoordig ook digitale huishoudboekjes voor je PC of IPhone.

Koop eens wat goedkopere producten, het kan je vele tientjes besparen als je altijd het goedkoopste product kiest. Ook kan je ervoor kiezen om dingen via marktplaats te kopen.

Probeer nooit rood te staan! De rentes over een rekening die in de min staat zijn erg hoog, voorkom dus dat je rood komt te staan. Dit is eenvoudig te regelen met jouw bank.

Stap eens over naar een andere aanbieder. Je kunt veel besparen op elektra, telefoon, internet, tv, verzekeringen, lenigen en abonnementen. Op het internet zijn handige sites waar je voor- en nadelen van verschillende aanbieders op elkaar kan afwegen

De laatste tip die ik je wil geven= spaar geld. Als je deze tips gebruikt houd je aan het einde van een maand geld over. Het is goed om dit geld op een spaarrekening te zetten. Als je genoeg geld spaart voorkom je dat je moet gaan lenen.

IK hoop dat je hier wat aan hebt gehad, en heb je nog een extra tip? Schrijf hem hieronder op!

Veel succes met besparen!