blog placeholder

Met de arbeidsmarkt die langzaam uit het diepe dal van de crisis klimt is het belangrijk om te weten wat voor soort dienstverbanden er zijn wanneer je een baan vindt. Je kunt direct bij het bedrijf in dienst komen, maar je kan ook werkzaam zijn als uitzendkracht, op basis van detachering, payrolling of via werving en selectie.

Uitzendkracht

Een baan als uitzendkracht is ideaal wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar vast werk. Een uitzendbureau helpt je bij het vinden van een baan die bij je past. Het voordeel is dat zij een groot netwerk hebben van bedrijven waar jij misschien wel bij past. Ze helpen je door een passende baan te vinden en je hier voor te stellen. Het eerste contact hoef je dus niet zelf te leggen.

Werken op uitzendbasis is ook ideaal wanneer je een bijbaantje zoekt of wanneer je gewoon van afwisseling houdt. Er zijn uitzendbureaus voor elke branche, kies dus een uitzendbureau die gespecialiseerd is in een branche die bij jou past, maar houd ook rekening met je opleidingsniveau.

 

Werken op basis van detachering

Op basis van detachering werken is net iets anders als werken voor een uitzendbureau. Wanneer je een arbeidsovereenkomst hebt bij een detacheringsbureau loopt je contract door op het moment dat je werk bij een opdrachtgever stopt. Het detacheringsbureau zal dan zo snel mogelijk een andere opdracht vinden voor je.

 

Payrolling

Werken als payrollkracht houdt eigenlijk in dat je werkgever de salarisadministratie uit handen heeft gegeven. Je merkt hier zelf vrijwel niets van. Wanneer je de arbeidsvoorwaarden wilt bespreken moet je hiervoor gewoon bij je werkgever zijn, ook voor vrije dagen, ontslag nemen en ziekmelden kun je gewoon bij je werkgever zijn. Echter is het zo dat de juridisch gezien in dienst bent bij de payroll organisatie, dus je salaris krijg je niet direct van je werkgever. Je bent ervan verzekerd dat de loonadministratie klopt en dat je salaris altijd op tijd binnen is.

 

Werving en selectie

Werving en selectie is vooral gericht op hoger opgeleiden die een vaste baan zoeken. Het werving & selectiebureau zoekt een opdracht voor jou en jij komt direct in dienst bij de opdrachtgever. Ze helpen je dus bij het zoeken van de juiste baan, maar andersom helpen ze ook juist een bedrijf bij het vinden van het geschikte personeelslid.