blog placeholder

Ik heb dit jaar op de vrijmarkt € 130,- opgehaald voor een project op een zorgboerderij voor gehandicapte weeskinderen in India ( http://www.stichtingbalanand.nl ) dat mijn zoon volgend jaar tijdens zijn 10 weken durende stage gaat verwezenlijken. In dit artikel beschrijf ik hoe ik dat gedaan heb zodat ook andere mensen die geld willen ophalen voor en goed doel er hun voordeel mee kunnen doen.

Actie Umang zorgboerderij

Van gogh ansichtkaarten:

Wij hebben van een bedrijf gratis een partij Van Gogh ansichtkaarten gekregen die we mogen verkopen voor het project van mijn zoon. Het zijn 11 verschillende afbeeldingen van bekende werken van Van Gogh.

Voorbereiding:
Om op een snelle manier geld te verdienen aan de verkoop van de  Van Gogh ansichtkaarten heb ik besloten om ze  per set van 11 te verkopen voor € 5,- per set. (N.B. deze prijs bleek maar voor 1 persoon te hoog). Ik heb vervolgens een complete set Van Gogh ansichtkaarten op een bord geplakt zodat de mensen kunnen zien waaruit één set Van Gogh ansichtkaarten bestaat. Om op een willekeurige plaats zoals een vrijmarkt echter een set Van Gogh ansichtkaarten te verkopen moet je er wel voor zorgen dat de mensen goed kunnen zien dat het voor een goed doel is. Daarom heb ik vier A4 postertjes gemaakt, één met duidelijke foto’s van de zorgboerderij voor gehandicapte weeskinderen in India, één met een duidelijke toelichting van het project, één met een duidelijke prijs aanduiding en één met een kopie van het CBF certificaat voor goede doelen.

Actie Umang zorgboerderij

Hoe verkoop je van gogh ansichtkaarten voor een goed doel:

Zorg dat je op tijd op de vrijmarkt bent zodat je op een plek kunt staan waar veel mensen langs lopen. Zet je verkoop presentatie neer en leg aan weerzijden van de opstelling, op een tableau (bijvoorbeeld twee grote dozen) een aantal setjes kaarten neer met bij elk setje een andere kaart bovenop zodat het er een beetje massaal uitziet. Ga nu naast je verkoopopstelling staan en let aandachtig op de mensen die langslopen. Zodra je ziet dat iemand een paar tellen naar je bord kijkt spreek je hem aan met “Goedemorgen, wilt u misschien een setje kaarten kopen voor het goede doel?“ Als de mensen niet meteen weglopen vertel je ze wat het voor goed doel is.

Actie Umang zorgboerderij

Samenvattend:
Zorg dat je iets te verkopen hebt waar iedereen wel iets mee kan, in ons geval een setje Van Gogh ansichtkaarten maar een zakje stroopwafels of zo kan ook. Zorg voor een goede duidelijke presentatie van het product en het goede doel. Zorg voor een goede verkoopplaats waar veel mensen langs komen. (in mijn geval de vrijmarkt maar je kunt ook vragen of je een dag in een winkelcentrum mag staan.) En, last but not least, het belangrijkste, neem een actieve houding aan en spreek de mensen aan.

Succes met je actie!!

(Naschrift augustus 2013, naar aanleiding van de flyers die ik uitgedeeld heb, zie http://www.diklaan.com/flyer-umang.pdf , op de vrijmarkt hebben we later nog een donatie van € 15,- en een donatie van € 500,- ontvangen.)