blog placeholder

Te veel uitgaven achter elkaar kan een reden zijn dat u snel geld moet lenen.

Velen zullen het herkennen, die momenten waarop de wet van Murphy regelrecht van toepassing is. De auto gaat kapot net op het moment dat u een nieuwe wasmachine heeft gekocht en ook nog een rekening heeft liggen voor de schoolreis van zoon of dochter. En sommigen hebben de pech dit meerdere keren achter elkaar te mogen ervaren.

Snel geld lenen of toch maar niet?

Natuurlijk is snel geld lenen de oplossing op korte termijn, echter op de lange termijn stapelen de aflossingen voor dit soort leningen snel op. Het is dan ook belangrijk om niet per direct geld te lenen maar eerst een aantal andere opties te overwegen. Voor de meeste mensen is dit gesneden koek, maar is is een groeiende groep mensen die behoorlijk snel tot een lening overgaat. Toch kan dit soms voorkomen worden. Lees meer over snel geld lenen op de website nugeldlenen.org

Alleen in noodgevallen snel geld lenen

Er bestaan voorbeelden waarbij het echt niet anders kan en er bijvoorbeeld medische kosten gemaakt moeten worden of u bent te laat met een betaling en het saldo is niet toereikend om nu die betaling te doen. In dit geval kan een minilening uitkomst bieden, u heeft snel de beschikking over geld op uw rekening en kunt de noodzakelijke betaling doen. Wanneer men op voorhand al weet dat de minilening niet kan worden terugbetaald dan is dit sterk af te raden. Minileningen en andere aanbieders waar u snel geld kunt lenen hanteren bijzonder strenge regels. 

Ten eerste zijn het geen banken maar u leent in principe van een bedrijf geld. Hierdoor kan dit bedrijf u heel snel helpen en zijn diepgaande onderzoeken naar uw kredietwaardigheid niet van toepassing. U sluit een overeenkomst en ontvangt het geld. Mocht u echter niet aan uw aflossing kunnen voldoen dan zal de geldverstrekker deze vordering bij een deurwaarder onderbrengen. Deze klopt vervolgens vrij snel bij u aan de deur om de incasso te vorderen. En de kosten in deze procedure lopen in een rap tempo op. 

Samengevat kan een minilening een perfecte oplossing zijn als de financiële zaakjes op orde zijn. Is er sprake van meerdere leningen en geregeld problemen met aflossingen dan is er het wijs om uw schulden te laten samenvoegen tot één lening. Hierbij creëerd u overzicht en in veel gevallen houdt u geld over dit kan een substantieel bedrag zijn, wellicht het bedrag dat men op dat moment zo hard nodig heeft.  

Daarbij kan oversluiten van diverse leningen en openstaande schulden een stuk rust brengen. Doordat de druk minder is en er waarschijnlijk een hoop bespaard kan worden ontstaat een veel prettiger leven. Meer over oversluiten op deze website

Daarbij kunnen een aantal maatregelen al leiden tot een winst van 400 euro per maand, in tegenstelling tot het structueel te komen van geld iedere maand.

  • Zeg abonnementen op waar je toch niets mee doet of waar je mooie gratis alternatieven voor hebt (tv gids, krant, loterijen, sponsoring etc)
  • Ga efficienter rijden met auto’s en bespaar kilometers en brandstof
  • Stap over van energieleverancier en incasseer 175 euro welkomst premie
  • Ga artikelen schrijven en verdien honderden euro’s per maand bij
  • Wees creatief , bezorg bedrijven klanten en verdien commisie

Er is vaak een kleine bewustwording voor nodig om van geen geld naar genoeg geld te kunnen gaan. Als er ambitie is dan is werkelijk alles mogelijk, het heeft echter geen zin om als individu in het gezin deze actie te nemen iedereen moet hier aan meewerken. En dat is ook veel leuker als de resulaten zichbaar worden en men meer geld te besteden heeft.