blog placeholder

Stel; je zit in geldnood en hebt binnen 24 uur geld nodig. Wat doe je dan? Je gaat achter de computer zitten en typt als zoekopdracht in google geld lenen. Ontelbare resultaten verschijnen op je scherm. Hoe weet je nou waar je je lening af moet sluiten tegen de beste voorwaarden?

Tegenwoordig kun je online een lening afsluiten bij verschillende kredietverstrekkers. Toch is het niet zo simpel als ze het doen voorkomen. Je vraagt een offerte aan en hebt hem nog diezelfde dag in je mailbox. Maar dan ben je er nog lang niet. Allerlei documenten worden er van je gevraagd die je per post of fax moet opsturen. Per fax gaat het wel snel, maar niet iedereen heeft een fax apparaat. Dus als je het per post moet opsturen is het onmogelijk binnen 24 uur je geld te hebben. Ook als je het per fax doet zal het waarschijnlijk langer duren dan 24 uur. Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat je een lening kunt krijgen. Zo is het als je een uitkering hebt bijna onmogelijk om een lening af te sluiten. Op internet wordt je dan verwezen naar de kredietbank, maar geloof me, ook zij geven vaak geen lening aan mensen met een uitkering.

Wat wel een optie is om diezelde dag nog geld op je rekening te ontvangen is het afsluiten van een minilening. Dat zijn leningen van maximaal 750 euro. Voor grote bedragen kun je daar niet terecht. Het afsluiten van een minilening is sinds kort gratis, er worden geen rente of administratiekosten verrekend. Dat is pas sinds kort door een wetswijziging. Wel hebben ze de optie voor een spoedlening, waar je dan wel voor moet betalen. Ook met een uitkering of als je student bent kun je bij sommige kredietverstrekkers van minileningen terecht. Niet bij allemaal, er zijn er die alleen mensen met een vaste baan een lening verstrekken. Het nadeel van een minilening is dat je die binnen 15 tot 30 dagen terug moet betalen. Het zijn dus geen langlopende leningen.

Het is aan te raden om voor het afsluiten van een lening een vergelijkingssite te gebruiken die voor u berekend waar je tegen de beste rente met de minste kosten kunt lenen. Voorbeelden van zulke vergelijkingssites zijn; vergelijkleningen.nl of kredietshopper.nl

Het is dus wel mogelijk binnen 24 uur een lening te krijgen, maar dat geld dan alleen voor een minilening van maximaal 750 euro. Houd er wel rekening mee dat je binnen een maand de lening terug zult moeten betalen.