blog placeholder

Belazerd
En belofte maakt schuld, dus hier ben ik dan met een vervolg over Penny Stocks. In dit geval een aandeel waar een vriend van mij mee kwam aanzetten in februari dit jaar. Hij had een paar maanden voor dat bedrijf een opdracht uitgevoerd, maar voelde zich in financieel opzicht wat belazerd door het bedrijf.  Hij had daar flink wat uren ingestoken en een rekening gestuurd. Het bedrijf wilde mar de helft betalen en zo geschiedde.
Hij was dus flink over de rooie toen hem dit gebeurde.  

Elephant Talk Communications (ETAK)

De naam van het bedrijf dus. En ze zijn werkzaam in de mobiele tak van communicatie. Maar niet zomaar communicatie. Ze verkopen geen telefoons of abonnementen. Ze maken software voor de mobiele telefoon en het is ook geen APP. Je kunt het niet zelf downloaden. Nee, het is eigenlijk wel slimme software van het bedrijf. Het zorgt namelijk voor een extra beveiliging en verificatie op het moment dat jij een betaling via je mobiel doet bij een bank, credit card of wat voor betaling dan ook. De software verifieert de codes die ingevoerd zijn en kijkt of het een mogelijk gestolen banknummer, creditcard nummer is.

Zo proberen zij nog de laatste 0,8% van de fraude op te sporen, tegen hoge kosten. Als aandeelhouder mag je je dus afvragen of het wel zo slim is. Wat verdient het bedrijf eraan? Nu, de afgelopen jaren niets, maar wel veel kosten.

Er zijn contacten met banken (Santander) Maar nog niets concreet.

Rekenen

Want laten we eens rekenen.
Jaarlijks wordt er meer dan 3000 miljard U$ omgezet met credit cards (gegevens 2010). In europa nemen ew daarvan 30% voor onze rekening, dus pak m beet U$ 1000 miljard (even voor het rekenen). Door alle beveiligingen die de banken al hebben doorgevoerd is de fraude inmiddels teruggelopen tot 0,05% – 0,1%  (dat was in 2009 nog het dubbele).
We hebben het dus over een bedrag aan fraude van ongeveer 0,5 – 1 miljard U$ oer jaar. Flink bedrag, ik heb het niet. Maar de banken betalen je dit netjes terug, nadat ze hun jaarlijkse bijdragen weer hebben verhoogd 🙁

ETAK beweerd dus van dit bedrag nog eens 0,8% te kunnen opsporen en tegenhouden, maar de kosten per rekeninghouder zijn U$10,- per maand!!

Dus ETAK spoort een schamele extra U$ 80 miljoen! op met hun applicatie, maar rekent daarvoor U$ 120,- per jaar per kaart voor! Enig idee hoeveel creditkaarten er zijn? Alleen in Europa al 300 miljoen. Dus 300 miljoen x 120 U$ maakt dat ETAK U$ 360 miljoen verdient om U$ 80 miljoen op te sporen.

Ik denk niet dat dat gaat lukken.

Vriend

Dus de vriend van mij had dit ook uitgerekend en dacht vervolgens een slaatje te slaan uit het aandeel ETAK. Hij kocht er 3500 stuks (best weinig want hij dacht daarmee ook de koers te kunnen manipuleren) tegen U$2,20. Hij verwachtte natuurlijk een stijging naar U$3,- of meer in korte tijd.Geld verdienen met opties

Helaas ging het aandeel de andere kant op. Het aandeel zakte na de eerste aankondiging dat ze met Santander in zee gingen.
Kort daarna werd de stoploss geraakt op U$1,70 voor de helft van zijn aandelen. En nu nog hoop hij dat het aandeel weer omhoog gaat.

Ik? Ik heb er een hard hoofd in. Ik deed mee op U$ 2.20 met 100 aandelen. Bij U$ 2.37 heb ik ze er weer uitgedaan.

Nee ik ga niet mee in adviezen, ook niet van belangrijke insiders die iets meer waten over een aandeel dan ik.

Maar wie weet, stijgt het aandeel de komende tijd en kan hij zijn verlies reduceren. In de markt wordt beweerd dat het aandeel de U$ 4,00 kan halen. Ik denk het niet.

Welk bedrijf investeert nu meer in een product of app terwijl het rendement veel en veel lager ligt? Niemand toch!