blog placeholder

Het bouwen en onderhouden van een eigen website hoef je niet alleen als hobby te doen. Je kan het tegenwoordig ook doen om geld mee te verdienen voor misschien een paar honderd euro's per maand. Heel moeilijk is het niet, al veel mensen hebben het je al voorgedaan.

Met een paar dingen moet je wel rekenig houden. Zoals de keuze van je domeinnaam, en je web hosting service.

 

Geld verdienen met je eigen website:

Zorg voor voldoende bezoekers!

Het allerbelangrijkste is dat je voldoende bezoekers hebt naar je internetsite. Want zonder voldoende websurfers naar jouw site kan je nooit veel geld verdienen. Het kan wel even een tijdje duren voor uw website bekend is. Je moet vooral werken aan zoekmachines en linkpartners. Het belangrijkste is dat uw website het bezoeken waard is. Het begint vooral bij de inhoud van je site. Kies een onderwerp waar je veel van weet. Je kan altijd eens een kijkje gaan nemen op andere site's en kijken waar jij meer aanvulling kan geven. Als je een onderwerp hebt en je weet wat er via zoekmachines en andere sites te vinden is op het internet, hou deze sites in het oog, misschien kun je later linkpartners worden. Bedenk ook met welke zoekwoorden de mensen jouw site vinden. Gebruik die woorden in je tekst op je website. En vooral, linkpopulariteit is heel belangrijk. Plaat je link op zo veel mogenlijk website's, die leveren bezoekers en en zoekmachines waarderen jouw site hoger als je vaak vernoemd wordt.

Google advertenties:

Begin pas met google advertentie's zetten als je voldoende webpagina's hebt gemaakt en al redelijk wat bezoekers hebt. Want je kan dat niet zomaar. Je moet je eerst aanmelden bij google en wachten tot zij je site hebben goedgekeurd. Je aanmelden bij google adsense is een van de eenvoudigste manieren om geld te verdienen. Als google je site heeft goedgekeurd moet je een speciale code aanmaken en deze op je website plaatsen. Er verschijnen dan vanzelf advertenties van anderen op je site. Als je bezoekers dan op de advertenties klikken verdien jij geld. Hoe duidelijker je thema per pagina hoe beter google er advertenties kan bijzetten.

affiliate:

Nog een manier om geld te verdienen met je site is je bezoekers door te verwijzen naar bedrijven die iets verkopen rond jouw thema. Je werkt dan als affiliate voor dat bedrijf. Jij ontvangt dan een commissie voor iedereen die zich inschrijft via jou. Heb je je ingeschreven bij een of meer affiliate-netwerken, dan krijg je toegang tot hun bedrijvenbestand. Je moet dan gewoon zoeken welk bedrijf goed past rond jouw thema van je website. Een aantal voorbeelden van affiliate-netwerken zijn: M4n, tradedoubler, zanox nederland en tradetracker.

Je zit natuurlijk niet vast aan een affiliate-netwerk. Je kan ook altijd zelf proberen een bedrijf te zoeken en een overeenkomst te sluiten met een bedrijf waarnaar je je bezoekers stuurt en afspreken dat je een bepaalde commissie verdient.