blog placeholder

De mogelijkheid bestaat dat Google je Adsense account blokkeert zonder duidelijke reden. Misschien heb je het clickgedrag niet zelf geforceerd maar is er een andere onduidelijke reden. Je verliest dan direct je recht om advertenties aan te bieden op je webpagina.

 

Nadelen van Google Adsense

Het is van groot belang je goed in te lezen in wat Google wel en niet toestaat. Laat je niet verrassen. Er zijn te veel voorbeelden te noemen van mensen waarbij de Adsense account werd geblokkeerd. Het is praktisch onmogelijk de account weer te deblokkeren. Wanneer Adsense je enige inkomstenbron is, begeef jij je op glad ijs. Je bent gewaarschuwd.

Je hebt zelf geen controle over de inkomstenstroom. Je bent volledig afhankelijk van wat Google je toedeelt. Daarnaast kun je nooit zekerheid garanderen over de toekomst, inkomsten zijn nu eenmaal afhankelijk van het clickgedrag van de bezoeker. Toch kan Google een aardig extraatje opleveren.

De mogelijkheid bestaat dat Google je Adsense account blokkeert zonder duidelijke reden. Misschien heb je het clickgedrag niet zelf geforceerd maar is er een andere onduidelijke reden. Je verliest dan direct je recht om advertenties aan te bieden op je webpagina.

Het Adsense programma is ‘zo’ eenvoudig te installeren dat werkelijk iedereen er mee aan de slag kan. De concurrentie is dan ook enorm. Op zich heb je hier als webmaster niet direct last van, maar omdat het zo eenvoudig is, vallen de inkomsten misschien in het begin wat tegen.

Wat moet je zeker NIET doen?

Logisch is natuurlijk dat je NOOIT op je eigen advertenties mag klikken. Dit is door Google Adsense als ten strengste verboden aangemerkt. Hiernaast is het verboden om andere aan te sporen op jouw advertenties te klikken. Doe je dit wel? Dan loop je het risico dat jouw Adsense account geblokkeerd wordt. Alle websites waarop je Adsense codes hebben gestaan kunnen dan geen advertentieblokken meer bevatten, ook niet meer in de toekomst. Hierom is het verstandig de algemene voorwaarden goed door te lezen, om te voorkomen dat je wordt geband door Google. Je dient te allen tijde te begrijpen dat adverteerders betalen voor geldige en relevante clicks. Zij betalen niet voor misbruikers van het systeem. Wees slim en misleid het systeem nooit. Wanneer je wordt verbannen uit het Adsense programma loop je ook nog eens kans je (nog) niet uitbetaalde inkomsten mis te lopen. Je krijgt ze simpelweg niet meer uitbetaald.

Spreid je winkansen

Probeer nooit afhankelijk te zijn van slechts één inkomstenmodel. Duizenden euro’s verdienen met Google Adsense is zeker mogelijk, echter wanneer je account wordt geblokkeerd in verband met clickfraude verlies jij je enige inkomstenstroom. Hiertegenover staat wel dat wanneer jouw website veel clicks genereert, Google je natuurlijk wel als klant wil behouden. Je levert immers voor Google veel geld op.

Probeer altijd meerdere inkomstenbronnen te hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je inkomen niet met 70% daalt wanneer er een inkomstenbron wegvalt. Inkomsten uit internetmarketing is een redelijk onzekere factor, tenzij je de goede aanpak hebt.