blog placeholder

Wat is google adwords?

Google adwords is en een onderdeel van google dat ontworpen is om meer mensen op je site te krijgen. Google plaatst advertenties op sites die gebruik maken van google adsense. Deze advertenties passen bij de inhoud van de site. Mensen klikken op deze advertenties en de mensen die adverteren krijgen zo meer mensen op hun site.

Hoe werkt google adwords?

Als je gebruik wil maken van google adwords, dan maak je een advertentie. Daarna zoek je zoekwoorden bij die advertentie. Als er vervolgens iemand op google.nl een van jouw zoekwoorden intikt, dan wordt jouw advertentie aan de zijkant van de pagina geplaatst. Ook kunnen de advertenties geplaatst worden op sites die over hetzelfde onderwerp gaan.

Is dat gratis?

Nee het is niet gratis. Je kunt in het programma verschillende instellingen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld betalen per klik. Als er iemand op jouw link klikt, dan betaal je daarvoor een bepaald bedrag. Verder kun je zelf kiezen op welke sites jouw advertenties niet getoond moeten worden en in welke geografische gebieden ze wel vertoond moeten worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in een straal van 50km rond je eigen bedrijf te adverteren. Dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld de plaatstelijke bakker bent.

Waar worden de advertenties geplaatst?

De advertenties worden geplaatst naast de zoekresultaten van google zelf en op pagina’s die gebruik maken van google adsense. Bij google adsense maken webmasters op een internetpagina ruimte vrij waarin google mag adventeren. Google adwords-advertenties worden vervolgens in de google adsense boxen geplaatst. Wanneer er iemand op deze advertentie klinkt, dan betaalt degene die een advertentie via google adwords geplaatst heeft aan de webmaster van de pagina. Degene die dus advertenties op de website laat zetten via google adsense wordt per klik betaald (indirect) door mensen die advertenties plaatsen via google adwords.

Hoe weet je of het werkt?

Natuurlijk kun je aan je eigen bezoekersstatistieken zien of er meer mensen op je pagina afkomen. Maar ook het programma van adwords laat het rendement zien. Je weet dus ook hoeveel procent van je bezoekers via google adwords wordt binnengebracht. Bij sommige bedrijven is het aantal bezoekers bijvoorbeeld verdubbeld. Verder kun je uitrekenen hoeveel winst je maakt via google adwords.

Hoe kan ik me aanmelden voor google adwords?

Aanmelden voor google adwords kan via de zoekmachine van google. Tik hier adwords in en je kunt je zo aanmelden. Je moet natuurlijk wel een internetpagina te hebben waar mensen heen geleid kunnen worden. Dit hoeft uiteraard geen internetwinkel te zijn.