blog placeholder

Ieder kind moet op een gegeven moment een beroep kiezen. Sommige kinderen weten al van jongs af aan wat ze willen worden maar de meeste hebben geen idee. Veel kinderen weten alleen dat ze een beroep willen waar ze veel geld mee kunnen verdienen. Dit is een moeilijk uitgangspunt. Om deze groep een idee te geven welke beroepen het best betaald worden hier een overzicht. 

Met welk beroep verdien je het meeste geld

 

De 10 best betaalde mannenberoepen (brutoloon per uur in 2010)
Bedrijfsdirecteur, algemeen directeur 50-500 medewerkers: € 45,56
Commercieel directeur: € 43,06
Gezagvoerder, co-piloot: € 41,88
Manager/directeur bedrijf in olie of gaswinning of distributie: € 39,89
Hoofd afdeling Research & Development: 32, 91
Manager/directeur bouwbedrijf: € 31,37
Directeur productie, operationele zaken: € 31,03
Belastingconsulent: € 29,01
(Data: Loonwijzer.nl)

Met welk beroep verdien je het meeste geld

Hoe kun je het worden: directeur

Uit een recent onderzoek onder 2500 directeuren blijkt het volgende. Getuigschriften van hoger onderwijs zijn in hun voordeel geweest bij hun benoeming. Maar slechts enkelen van hen dachten dat hun studierichting, of de universiteit waaraan ze gestudeerd hadden, van enige invloed is geweest.
Tweederde van de directeuren heeft een financiële of marketingachtergrond. Daaruit kunnen we natuurlijk concluderen dat deze twee functiegebieden belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een carrière als directeur.
Driekwart van de directeuren denkt dat de eerste werkgever die ze gekozen hebben een heel belangrijke factor is geweest bij het uiteindelijk slagen om als directeur benoemd te worden. Een nog groter aantal schreef zijn uiteindelijke succes toe aan de kans die ze gehad hadden om in het beginstadium van hun carrière in een groot aantal verschillende functies te werken.

Goede training in praktisch management in het hele spectrum van de activiteiten van een bedrijf blijkt hen de competenties, en het zelfvertrouwen, gegeven te hebben die benoemingscommissies wensten.

Veel directeuren noemden ook dat het belangrijk was dat ze in hun carrière belangrijke en opvallende successen hebben behaald.

In de onderzochte groep was men het ook opvallend eens over twee factoren die ze het belangrijkst vonden bij het bemachtigen van hun eerste topbaan – de prioriteit die ze gaven aan het werven en ontwikkelen van een sterk team rondom hen en aan het verkrijgen van een senior mentor of coach die in staat was hen te helpen de noodzakelijke vaardigheden, competenties en ervaring te ontwikkelen die noodzakelijk waren voor de functie van directeur.

Daarnaast noemden onze directeuren vijf belangrijke capaciteiten die naar hun mening beslissend waren gebleken voor de benoeming in hun eerste directeursfunctie. Zij vonden het belangrijk deze te cultiveren, ongeacht de competentiekaders die een potentiële werkgever formeel misschien zou zoeken: Sterk in communiceren, Het vermogen anderen te inspireren, Het vermogen effectief problemen op te lossen, Strategisch inzicht, Het vermogen te delegeren.

Wat zou jou  helpen je eerste benoeming als directeur te bemachtigen?

Als we aannemen dat je al in een gevorderde fase van uw carrièreontwikkeling bent en uw volgende stap die naar de begeerde topbaan zou zijn, wat kunt u dan doen om uw kansen te vergroten? Hier zijn een paar eenvoudige richtlijnen: Schenk aandacht aan uw team. Kies de juiste mensen, investeer in hen en ontwikkel hen. Dat zal rendement opleveren. Zorg dat u een coach of een mentor krijgt. Werk met die persoon aan de ontwikkeling van uw vaardigheden op het gebied van communicatie, leiderschap, strategie, probleemoplossing en delegatie. Zorg ervoor dat u over een aantal opvallende successen kunt praten. Dit zal een praktische demonstratie van uw capaciteiten zijn . En vergeet niet uw team in de eer te laten delen – dit zal getuigen van uw vermogen om bedrijfsdoelstellingen te realiseren door middel van anderen. (bron: Roger Fielding,  Mercuri Urval)

Met welk beroep verdien je het meeste geld

Hoe kun je het worden: gezagvoerder, co-piloot

Voordat je aan de opleiding mag beginnen is het noodzakelijk dat je een aantal tests met goed gevolg doorloopt. Test eerst jezelf op deze website Http://www.therightwaytotheleftseat.nl/nls_test_jezelf.php en ontdek of je geschikt bent om aan de selectie te mogen deelnemen. Ben je geschikt? Dan kan je het inschrijfformulier invullen. http://www.therightwaytotheleftseat.nl/nls_inschrijf_formulier.php Na ontvangst van het inschrijfformulier nodigen we je uit voor de NASS test (NLS Aircrew Selection System). De vliegmedische keuring dien je zelf te verzorgen bij een Aeromedish keuringsinstituut. Naast vliegcapaciteiten verwachten we van onze kandidaten onder andere een groot verantwoordelijkheidsgevoel en aanleg om een ‘manager of flight’ te kunnen worden. Daarom doen we de volgende testen:
1. Interview, Hierbij letten we op: • Motivatie, • Teamplay, • Potentieel, Leiderschap, • Zelfdiscipline, • Werkhouding 2. N.A.S.S (NLS Aircrew Selection System)
In een simulator word je getest op: • Multi tasking, • Anticipatie en scanning, • Besluitvaardigheid, • Informatieverwerking, • Mentale beeldvorming, • Coördinatie

Met welk beroep verdien je het meeste geld

Hoe kun je het worden: manager, manager/directeur bouwbedrijf, manager/directeur productie:

De eerste stap om manager te worden in het bedrijf waar je werkt is om in een goed daglicht te komen bij de mensen die je in het zadel kunnen helpen. Dit komt er over het algemeen op neer dat je meer werk zal moeten verzetten, vaker zal moeten overwerken en huidige managers zal moeten helpen met het uitvoeren van hun werk. Alleen zeggen dat jij het beter zou kunnen is natuurlijk niet genoeg.

Vaardigheden. Je hoeft geen expert te zijn en alle boeken op het gebied van management te hebben gelezen om manager te worden. Er zijn echter een aantal vaardigheden die je moet hebben of ontwikkelen:
Communicatie – Werknemers onder je, je collega-managers maar ook je superieuren, als jij de touwtjes in handen hebt zijn er nogal wat mensen die met je willen praten. Wees zorgvuldig als je iets te zeggen hebt, maak jezelf niet ongeloofwaardig door verwachtingen te hoog te leggen. Voer niet altijd zelf het woord, het is belangrijk dat je ook goed kunt luisteren.
Overtuigingskracht – Vanaf de eerste dag zul je mensen ervan moeten overtuigen te doen wat jij wilt. Of je nou wil dat je werknemers meer inzet tonen of je een groter budget wil lospeuteren bij de directie, je zult ze hoe dan ook zover moeten krijgen dat jij je zin krijgt.
Leiderschap – Een eigenschap die niet altijd even makkelijk is te ontwikkelen, vaak gebaseerd op respect en vertrouwen van degenen om je heen. Je moet in een notendop charismatisch genoeg zijn om mensen je blindelings te laten volgen als jij een bepaalde kant op wilt, ook als dat betekent dat je gezamenlijk opofferingen moet maken. (bron: monsterboard.nl)

Met welk beroep verdien je het meeste geld

Hoe kun je het worden: hoofd afdeling research & ontwikkeling

Vele branches kennen afdelingen Research & Development. Het hoofd van zo’n afdeling heeft meestal een relevante WO opleiding gedaan. Een enkele keer volstaat een HBO opleiding als Levensmiddelentechnologie, maar meestal wordt WO of zelfs Post-doc gevraagd. Een WO opleiding of Phd. in Chemie of Scheikunde is een geschikte vooropleiding voor een Hoofd R&D bij een bedrijf in chemicaliën. Civiele Techniek (HBO) geeft toegang tot de Afdeling R&D van een producent van bouwgrondstoffen. Naast een opleiding is veel relevante werkervaring nodig om door te kunnen groeien naar de leidinggevende positie van Hoofd Research & Development.

Met welk beroep verdien je het meeste geld

Hoe kun je het worden: belastingconsulent

De examens voor de opleiding CB-belastingconsulent wordt tweemaal per jaar (in januari en juni) in Houten afgenomen door het Register Belastingadviseurs. Er zijn acht examenonderdelen die elk 90 minuten duren en schriftelijk (open vragen) worden afgenomen. Het examengeld bedraagt € 120,– (2011) per examenonderdeel. Zodra je aspirant-lid bent geworden van het CB, word je door RB Opleidingen op de hoogte gebracht van de examens en kun je je hiervoor aanmelden.

Het examen bestaat uit de volgende acht onderdelen: Inleiding belastingrecht / formeel belastingrecht, Staatsrecht / privaatrecht / ondernemingsrecht, Omzetbelasting, Loonbelasting, Inkomstenbelasting (excl. winst), Successierecht / belastingen van rechtsverkeer / internationaal belastingrecht, Inkomstenbelastingrecht (winst), Vennootschapsbelasting / dividendbelasting.

Vanaf het moment dat je bij het RB Opleidingen ingeschreven staat als student van de opleiding, heb je 3,5 jaar de tijd om de opleiding af te ronden.

Toelatingseisen:

Om deel te kunnen nemen aan het examen moet je aspirant-lid worden van het College Belastingadviseurs (CB). Dit lidmaatschap kost € 250,– (excl. btw) per jaar. Als aspirant-lid van het CB profiteer je van veel voordelen. Zo kun je door het Register Belastingadviseurs georganiseerde bijeenkomsten bijwonen. Ook word je door het Register Belastingadviseurs op verschillende manieren op de hoogte gehouden van alle belangrijke ontwikkelingen op fiscaal gebied. Na het behalen van het diploma CB-belastingconsulent mag je, indien je lid blijft van het CB, de geregistreerde titel ‘bc’ voeren. Kijk voor meer informatie over het Register Belastingadviseur en het lidmaatschap van het CB op www.rb.nl.

Vooropleiding:

Om het niveau van de opleiding CB-belastingconsulent te kunnen realiseren, is tenminste aantoonbare kennis van boekhouden op het niveau van Praktijkdiploma boekhouden vereist. Onderstaande opleidingen geven ook toegang tot de opleiding: HBO/WO-opleiding zonder fiscale kennis, maar met aantoonbare kennis van boekhouden. Praktijkdiploma boekhouden/belastingrecht/loonadministratie. Moderne bedrijfsadministratie (MBA). HAVO (tweede fase) met profiel E&M of C&M of een van de profielen N&G en N&T, mits aangevuld met economie 1 c.q. HAVO met handelswetenschappen en recht. VWO (tweede fase) met profiel E&M of een van de profielen N&T, N&G en C&M, mits aangevuld met economie 1 c.q. VWO met economie II. MBO-economie lang met bedrijfsadministratie. MEAO met bedrijfsadministratie c.q. met fiscale economie MBO met bedrijfsadministratie op het niveau van Praktijkdiploma boekhouden. Belastingassistent. Opleidingen van de Belastingdienst op C/D-niveau met aantoonbare kennis van boekhouden. (BRON: loi.nl)