geld beleggen

Wil je je geld gaan investeren, dan kan dit tegenwoordig op veel verschillende manieren. Het is goed om vooraf goed na te denken over welke investering je wilt doen, en hoe je dat aan wilt pakken. Daarnaast moet je er altijd rekening mee houden dat een investering geen garantie is op winst. Natuurlijk is het wel zo dat elke vorm van investering weer anders is, en dus ook zorgt voor een andere winstmarge.

Je geld investeren door te beleggen

Beleggen in aandelen is erg populair. Vooral de afgelopen paar jaar zijn mensen vaker gaan beleggen in aandelen, voornamelijk omdat je op die manier zelf de touwtjes in handen hebt. Wil je hiermee gaan beginnen, dan doe je dit het beste via een online broker. Er zijn verschillende aanbieders te vinden, zodat je zelf een keuze kunt maken. Kijk vooral of je de website fijn vindt, lees alles goed na zodat je weet hoe het platform werkt en achterhaal of de klantenservice goed te bereiken is.

In vastgoed investeren

Een andere mogelijkheid om je geld te investeren, is in vastgoed. Dit kun je het beste doen via een vastgoedfonds. Die is een beleggingsfonds dat investeert in kantoren, woningen en winkelcentrums. Als particulier kun je dus via dit fonds investeren in vastgoed. Waar dit vroeger alleen maar kon met grote bedragen, kan dit tegenwoordig ook al met bijvoorbeeld 100 euro per maand, of een eenmalig hoger bedrag. Kijk hierbij altijd goed naar het risico en hoe deze wordt gespreid, en wat er in eventuele contracten staat.

Aan de slag met bitcoin

Bitcoin kopen is een andere populaire manier van geld investeren. Bij SATOS is het niet alleen heel makkelijk om bitcoin aan te schaffen, maar is het platform ook nog eens erg overzichtelijk. Hierbij beschik je over een eigen wallet waarmee je niet alleen snel, maar ook veilig en vertrouwd kunt handelen. Uiteraard wordt alles duidelijk uitgelegd zodat jij na het bitcoin kopen direct weet wat je hiermee moet doen. Bij het kopen van cryptocurrency is het zo dat je actief kunt handelen, waarbij je dus erg bezig bent met de koersschommelingen, maar je kunt ook crypto kopen en deze vervolgens vasthouden. Hier doe je dus verder niks mee, maar je wacht totdat het aantal crypto dat jij hebt gekocht is vermeerderd tot een bedrag dat jij uitbetaald wilt hebben.

Startende ondernemers helpen

Wil je niet alleen je geld investeren, maar ook echt iemand helpen? Dan is het investeren in een startup misschien een goed idee. Startende ondernemers kunnen door middel van crowdfunding een bedrijfslening krijgen, en hier kun jij in investeren. Je kunt uiteraard zelf een project kiezen waar jij wat mee hebt, en op deze manier investeren in dat project. Dit kan al voor een paar honderd euro, waarmee je een rendement tot 8 procent kunt behalen.