blog placeholder

Voor degene die geen klant zijn bij de Rabobank maar wel graag willen weten hoe de procedure van internet bankieren van de Rabobank werkt heb ik een zgn. walk through gemaakt. Met behulp van deze walk through krijg je een idee hoe het bankieren bij de Rabobank werkt en wat de voor-  en nadelen van de procedures bij de Rabobank ten opzichte van andere banken zijn.

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Internet bankieren met de rabobank

Om te internet bankieren met de Rabobank ga je naar https://bankieren.Rabobank.nl/klanten , je komt dan op de inlogpagina. Zie onderstaande afbeelding.

Internetbankieren Rabobank, Rabobank inloggen

Beschrijving internet bankieren met de rabobank

Om in te loggen heb je een zgn. Random Reader nodig, deze wordt gratis door de Rabobank verstrekt aan zijn klanten. Vul nu eerst je rekening nummer en je pasnummer in op de inlogpagina. Stop vervolgens je Rabopas met de chip naar boven en naar voren in de Random reader en druk op de I linksboven op de Randomreader. De Random Reader zal vragen om je Pincode. (deze is je verstrekt bij het openen van je rekening). Druk vervolgens op OK knop rechtsonder op de Random Reader. Er zal nu een toegangscode verschijnen op de Random Reader. Vul deze toegangscode in op de inlogpagina en klik op inloggen. Je komt nu op je eigen account met het overzicht van al je rekeningen.

Let op dat er in de adresbalk een beveiligde verbinding wordt weergegeven.

Als je nu op één van je rekeningen klikt kom je op een vervolgpagina die bij die rekening hoort. Hier kun je kiezen uit: Betalen & Sparen, Beleggen, Verzekeren, Lenen, Hypotheken en Rabo Mobiel

Rabo mobiel

Als ik klik op Rabo Mobiel krijg ik op het volgende scherm de volgende melding: Met Rabo Mobiel heeft u grip op uw geldzaken en belkosten. Bankieren, voordelig bellen, sms’en en internetten, het kan allemaal met uw mobiele telefoon. Natuurlijk op de manier die het beste bij u past: prepaid of een abonnement, met of zonder belbundel. Heeft u Rabo Mobiel, dan krijgt u via de site van Rabo Mobiel een uitgebreid overzicht van de gemaakte belkosten en uw abonnementsvorm. Naar Mijn Mobiel. Heeft u nog geen Rabo Mobiel, maar wilt u wel meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van Rabo Mobiel? Lees meer over Rabo Mobiel.

Rabo internet bankieren met iphone

Sinds 5 februari 2011 kun je in de App Store de Rabo Mobielbankieren applicatie gratis downloaden. Rabo Mobielbankieren is gratis en een standaard onderdeel van internetbankieren. Via de applicatie kun je je actuele saldo bekijken, kun je je af- en bijschrijvingen bekijken en geld overmaken. Om de app te kunnen gebruiken moet je beschikken over Rabo Mobielbankieren en een TIN-code. Voor Meer informatie over het gebruik van de applicatie kun je terecht op de website van de Rabobank.

Betalen en sparen

Als je klikt op Betalen & Sparen kun je met behulp van een vervolgmenu de volgende zaken bekijken: Betalen & Sparen, Rekeningoverzicht, Per bankgiro, Per acceptgiro, Eigen rekening, Geagendeerd, In behandeling, Adresboek, Mededelingen, Download, Rekening- & pasgegevens, Rekeningafschriften, Verzenden opdrachten, Rabo NotaBox, Betalen IBAN en Buitenland, Geld Bestellen, Rabo Alerts, Rabo Mobielbankieren, MiniTix®.

Beleggen

Als ik klik op Beleggen krijg ik de volgende melding: Geachte klant, Bij deze telebankierovereenkomst hoort geen Effectenrekening. Indien u nog geen Effectenrekening heeft, kunt u online een effectenrekening aanvragen of hiervoor contact opnemen met uw Rabobank. Indien u reeds in het bezit bent van een Effectenrekening, dient deze opgenomen te worden in uw telebankierenovereenkomst. Neemt u hiervoor contact op met uw Rabobank.

Verzekeren

Als ik klik op Beleggen krijg ik op het volgende scherm de volgende melding: Meer informatie Wilt u meer weten over lenen bij de Rabobank? Lees over de verschillende mogelijkheden en bereken wat u maximaal kunt lenen. Via de onderstaande link kunt u ook direct een aanvraag doen. Lenen » http://www.Rabobank.nl/particulieren/producten/lenen/

Hypotheken

Als ik klik op Hypotheken krijg ik op het volgende scherm de volgende melding: Hypotheekinzage via internet Hypotheekinzage via internet biedt u op een eenvoudige wijze inzage in uw lopende hypothecaire financieringen bij uw Rabobank. Extra gemak Wilt u uw actuele stand van uw hypothecaire financieringen raadplegen en niet wachten op de periodieke afschriften, dan kunt u via Rabo Internetbankieren snel en eenvoudig uw hypothecaire financieringen inzien, waar en wanneer het u uitkomt. 24 uur beschikbaar. Hypotheekinzage is mogelijk 24 uur per dag, behoudens onderhoudswerkzaamheden. Uw eerste inzage in uw hypothecaire financiering moet liggen tussen 8.00 uur en 21.30 uur op werkdagen. Voor vragen over uw hypothecaire financiering kunt u zich wenden tot uw Rabobank.