blog placeholder

In dit artikel wil ik graag uitleggen hoe je makkelijker spullen kunt verkopen via marktplaats of andere online verkoopplaatsen!

Vooraf

Allereerst moet je zorgen dat je een degelijk product verkoopt, als er wel iets mis mee is moet je dit melden in je advertentie. Een belangrijke spreuk is namelijk: Eerlijkheid duurt het langst. Kijk voordat je je product op marktplaats zet even bij ‘gezocht’ misschien zoekt iemand jou product wel.

Prijsbepaling

Het bepalen van een prijs is een heel belangrijk aspect van het verkopen en je kan hier behoorlijk mee in de mist gaan. Je moet altijd bedenken wat jij zou doen als jij je product zou zoeken. Als ik namelijk bijvoorbeeld zoek naar een auto dan klik ik natuurlijk niet op de duurste. Maar ook niet op de goedkoopste. Het is dus belangrijk te bekijken wat je product waard is en wat de gemiddelde prijs is. Zelf zou ik 10%  boven het gemiddelde de prijs bepalen. Maak voor jezelf een streefbedrag en wijk daar niet teveel van af.

Advertentie

We beginnen met de titel. Het is belangrijk om een pakkende titel neer te zetten en ook hier moet je weer na gaan waar jij op zou drukken als je een lijst titels hebt staan. Gebruik een hoofdletter en let op je woordenkeuze, ook emotie speelt een rol bij het bedenken van een titel. De titel: Romantische bruidsjurk, klinkt beter dan: bruidsjurk. Je moet de beschrijving van je product ook netjes en overzichtelijk neer zetten, het moet proffesioneel lijken. Je moet ook correct Nederlands typen. Gebruik dus op de juiste manier allinea’s en hoofdletters en punten. 

Foto

Een foto is zeer belangrijk! Een foto is goed, meerdere foto’s zijn natuurlijk beter. Ook als je schade aan het product hebt moet je daar gewoon eerlijk over zijn en er een foto van maken. Ook de manier waarop je de foto’s maakt is belangrijk, misschien wel het aller belangrijkste van het hele verkoopproces. Als je bijvoorbeeld een scooter verkoopt, moet je de mooiste kant als eerste foto neer zetten. Als je een stoere scooter hebt, moet je ook een ‘stoere’ foto maken. Dus schuin van onder de neus op een meter of twee/drie afstand. Zorg ook voor een verzorgd uitziend achtergrond, mensen trekken immers snel conclusies. Als jij een onverzorgde tuin hebt, moet je daar niet de foto maken. Mensen kunnen dan de conclussie trekken dat je niet netjes met je spullen bent. Je kunt dan bijvoorbeeld op straat een foto maken. Zet nooit een standaard ‘google-afbeelding’ als foto. Mensen hechten er veel waarde aan om het product wat ze willen kopen te zien. 

Het biedingenproces

Ga niet meteen op het eerste bod af, als dit niet je streefbedrag is. Heb geduld, als je een goed product hebt en het op de goede manier hebt aangeboden komt het mooie bod vanzelf! 

Achteraf

Als je het uiteindelijk met iemand over een prijs eens bent en je hebt ook contact gehad met andere potentiële klanten, geef hen dan een seintje dat je product verkocht is. Haal het ook van marktplaats.

Ik hoop dat er mensen zijn die iets aan deze tips heeft en er op die manier meer geld voor hun product krijgen.