blog placeholder

De populairste rubrieken op marktplaats zijn op dit moment damesschoenen (210.000 advertenties), sanitair (93.457 advertenties), banken en bankstellen (79.208 advertenties), ansichtkaarten (74.587 advertenties), stoelen (73.891 advertenties) , kinderkleding, schoenen en sokken (71.988 advertenties), woonaccessoires (71.896 advertenties), studieboeken, cursussen (67.853 advertenties) en jurken en kinderkleding (63.790 advertenties). Het meeste geld wordt echter verdiend met goedkope auto’s, merkkleding, fietsen, en brommers.

Hoe kun je veel geld verdienen op Marktplaats?

Als particulier kun je op Marktplaats het meest verdienen door de verkoop van goedkope auto’s, merkkleding, fietsen, en brommers. Voor het beste resultaat moeten je advertenties en goede pakkende titel hebben, een duidelijke en zeer gedetailleerde productomschrijving waarin je zo veel mogelijk voordelen van het te verkopen product opnoemt, een 30% hogere startprijs dan de verkoopprijs die je in gedachten hebt zodat je je potentiële kopers eventueel om de verkoop te bevorderen een korting kunt geven, hele goede foto’s van je product liefst met een aantrekkelijke jonge vrouw die je product aanprijst en een goede advertentietekst zonder spel en stijlfouten om de geloofwaardigheid van je advertentie te vergroten.

Voorbeeld: geld verdienen op Marktplaats met een auto

De eerste stap om veel geld te verdienen met de verkoop van een auto op Marktplaats is een goed te verkopen auto goedkoop inkopen. Dit kun je ook via Marktplaats doen, dit werkt als volgt. Zoek een advertentie van een goed te verkopen auto bij jou in de buurt die niet volgens bovenstaande aanwijzingen is opgesteld, dus een advertentie die geen goede pakkende titel heeft, zonder duidelijke gedetailleerde product omschrijving met zo veel mogelijk voordelen van de te verkopen auto, een te lage startprijs, geen goede foto’s van de auto met een aantrekkelijke jonge vrouw die de auto aanprijst en geen goede advertentietekst zonder spel en stijlfouten om de geloofwaardigheid van je advertentie te vergroten.

Ik vond de volgende advertentie met deze tekst:
Kenmerken Automerk: Volkswagen Conditie: Gebruikt Beschrijving te koop volkswagen polo 1.2 bouwjaar 2010 km stand : 136000 Elektrische ramen airbag abs centrale vergrendeling (met sleutel) achterbank neerklapbaar airco radio cd speler (standaard) stuurbekrachtiging velgen 17 inch (scirocco) + 15 inch winterbanden + velg benzine kleur : zwart apk tot 2016 Super mooie en strakke polo! wilt eventeel ruilen tegen kleinere auto , volkswagen up / toyota IQ / renault twingo enz.
En deze foto’s:

Volkswagen Polo drieluik oud

Aan de advertentie kun je zien dat de verkoper een amateur is, dat is een nagenoeg 100% garantie dat je deze auto voor veel minder kunt kopen. Dit werkt als volgt, stuur de aanbieder een e-mail dat je de auto direct wilt kopen voor de vraagprijs als hij helemaal in orde is. Zodra de aanbieder positief reageert antwoord je hem dat je hem alleen kunt kopen als je hem meteen de volgende dag (moet in kantooruren zijn i.v.m. overschrijven van het kenteken) op kunt komen halen. De volgende dag ga je naar de verkoper met je iPad in de hand en je neemt een nette vriend mee met een nieuwe overall met een paar olievlekken met een Bovag logo op de borstzak en rug. Je vraagt aan de verkoper of hij over een draadloos internet netwerk beschikt zodat je het aankoopbedrag direct met je iPad kunt  overmaken. Je zegt tegen de verkoper dat je een bevriende monteur hebt meegenomen omdat je zelf helemaal niets van auto’s weet en je laat je vriend de auto grondig bekijken en een proefrit met de auto rijden. Vervolgens laat je je vriend zeggen dat het op zich een goede auto is maar dat er een paar dingen aan gebeuren moeten en dat daarom € 7500,- een reële prijs is. Je vraagt de verkoper om zijn bankgegevens om het geld over te maken. 9 van de 10 verkopers zal direct akkoord gaan met dit voorstel.

Hoe kun je veel geld verdienen op Marktplaats met deze auto

Allereerst moet je de advertentietekst aanpassen als volgt:
Kenmerken Automerk: Volkswagen Conditie: Gebruikt Beschrijving te koop volkswagen polo 1.2 bouwjaar 2010 km stand : 136000
Uitvoering: top uitrustingsniveau voorzien van alle mogelijke innovatieve en luxe extra’s. Daarmee kunt u niet alleen veilig, maar ook stijlvol en uiterst comfortabel de weg op. Tot de standaard zeer rijke uitrusting behoren onder andere 17 inch lichtmetalen velgen, airconditioning, multimediasysteem 4 speakers, sportstoelen, luxe stuurwiel met kunststof inleg en getinte ruiten. Uiteraard zes airbags, elektronisch stabiliteitsprogramma, cruise control en mistlamp.

Vervolgens voorzie je de foto’s van een mooie vrouw, zie hieronder.

Volkswagen Polo drieluik nieuw

Je verhoogt vervolgend de vraagprijs naar € 9500,- zodat je potentiële kopers met een bod van € 8500,- het gevoel hebben dat ze een goede deal maken als je op hun bod ingaat.