blog placeholder

In onze maatschappij bestaat de beloning voor onze arbeidsinspanningen hoofdzakelijk uit geld. Dit geld is echter alleen een hulpmiddel om de waarde van onze  arbeidsinspanningen om te zetten in verhandelbare eenheden die je ook bewaren kunt. Doordat je het door je arbeidsinspanningen verkregen geld kunt bewaren  kun je meer verdienen met hetzelfde loon.

Meer verdienen met hetzelfde loon:

Om meer te kunnen verdienen met hetzelfde loon moet je gebruik maken van het feit dat je je verdiende geld kunt bewaren. Dit is als volgt te verklaren. De hoogte van je loon wordt uiteindelijk bepaald door wat je er voor kopen kunt. Je loon stijgt dus als je voor hetzelfde geld meer kunt kopen. Door je aankoop uit te stellen beïnvloed je de vraag naar het door jou gewenste product negatief. Hierdoor zal de prijs dalen. Hoe langer je dus je aankoop uitstelt,hoe goedkoper het product zal worden. Op deze manier kun je dus meer kopen voor hetzelfde geld en is je besteedbaar inkomen dus groter.

Meer verdienen door rationeel te kopen:

Mensen die een hoog salaris hebben geven meer uit aan dezelfde zaken als mensen met een laag salaris. Een heel duidelijk voorbeeld hiervan is de auto. Iemand die veel geld verdiend koopt een auto die duur is in aanschaf, onderhoud en gebruik met een hoge jaarlijkse afschrijving. Iemand die weinig geld verdiend koopt een auto die goedkoop is in aanschaf, onderhoud en gebruik met een lage jaarlijkse afschrijving. Het verschil tussen het rijden van een dure en een goedkope auto is al gauw 500 euro per maand. Rationeel bekeken is er geen verschil tussen de geleverde diensten van een goedkope auto of een dure auto. Door een goedkope auto te rijden stijgt hetgeen je kunt doen met je verdiende loon en verdien je dus meer.

Duur rijden versus goedkoop rijden

Meer verdienen door vast te stellen wat je zelf wilt:
Veel mensen geven te veel geld uit doordat ze niet weten wat ze zelf willen. Dit is als volgt te verklaren. Stel je eens voor dat je niet wordt beïnvloed door andere mensen. Bepaal vervolgens wat je zelf wilt hebben zonder er rekening mee te houden wat anderen hebben of er van vinden. Je zult dan ontdekken dat de hedendaagse mens arm is omdat ze dingen kopen die ze niet zelf willen hebben maar die ze moeten hebben omdat een ander ze heeft en ze zichzelf minder voelen als die ander als ze niet ook die dingen kunnen kopen.