blog placeholder

mijn eerste keer met een smartphone

Zoals ik een paar weken geleden al schreef ben ik voor € 60,- in het gelukkige bezit gekomen van een HEMA H3 smartphone die volgens mij zoon, die in een elektronica zaak werkt, zelfs betere specificaties heeft dan de Samsung smartphone van mijn dochter. Ondanks dat ik er alles mee kan die ik er maar een paar dingen mee. De apps die ik met name gebruik zijn; Adsense (om te kijken wat mijn actuele reclameinkomsten zijn), Gmail, Facebook, Wordfeud, Wetter Online (de gratis Duitse versie van buienradar), YouTube, iTv Online (van de KPN, daar kan ik televisie mee kijken) en 9292 (om mijn reis te plannen als ik met het openbaar vervoer ga).

Hoe kun je geld verdienen met je smartphone?

Ik betrap me erop dat ook ik vanaf het moment dat ik een grote smartphone heb, ik deze heel vaak in mijn hand heb. Dit komt doordat ik er heel veel mee doen kan. Ik heb er bewust voor gekozen om onbeperkt G3 internet niet continu in te schakelen zodat ik alleen als ik Wifi heb mijn Smartphone kan gebruiken omdat ik anders ook zo’n asociaal iemand wordt die de hele dag op zijn smartphone loopt te turen. Ik betrap mezelf er echter nu al op dat ik sinds ik mijn Smartphone heb ik veel minder van mij vrije tijd “nuttig” besteed. Met “nuttig” bedoel ik in dit geval commercieel omdat ik, toen in alleen nog een PC had, ik heel veel van mijn vrije tijd besteedde aan het bouwen van websites, het maken van ontwerpen voor T-shirts en speelgoed en dergelijke. Maar, ondanks dat er heel veel kan met mijn nieuwe smartphone, schiet dat er nu bij in doordat ik zoveel tijd doorbreng met mijn Smartphone. Maar vandaag bedacht ik dat er toch een manier is om mijn Smartphone tot nut te maken en dat is door, met mijn smartphone, artikelen te schrijven op Foobie.nl.

Mijn eerste op mijn Smartphone geschreven artikel.

Ik bedenk me nu dat de reden dat ik nu pas mijn eerste artikel op mijn Smartphone schrijf is dat het vandaag (17 juli!) de eerste dag is dat we lekker buiten kunnen zitten (ik merk dit helaas ook direct aan het aantal lezers van mijn artikelen, dat daalt namelijk meteen als het mooi weer wordt) en dat ik het zonde vind om met dit mooie weer binnen achter mijn PC te gaan zitten om een artikel te gaan zitten schrijven. Het grappige is dat ik ook meteen een goed onderwerp heb voor dit artikel. Al schrijvende ontdek ik dat het eigenlijk best vlot gaat. Vooral de woord suggestie functie van mijn smartphone is handig, bij veel langere woorden maar ook korte woorden kan ik die aanklikken wat veel tijd bespaard. 

Hoe moet je een plaatje invoegen?

Ik voeg normaal gesproken op mijn PC altijd een plaatje bij mijn artikel in die ik eerst heb bewerkt. Ik ben benieuwd of dat ook met mijn Smartphone kan. Ik zal hiervoor eerst een plaatje moeten zoeken en deze op de een of ander manier met een app of online applicatie moeten bewerken. Het plaatje heb ik snel gevonden op een website met de naam “alles over seks”. Je zou dit plaatje daar niet verwachten maar het gaat, net als dit artikel, waarschijnlijk over de eerste keer en een smartphone. Het toevoegen van een tekst op het plaatje met een beeldbewerkingsapp is me helaas niet gelukt dus plaats ik het maar zonder tekst erop. Het plaatje uploaden en in het artikel plaatsen met mijn smartphone lukt prima maar het resizen wil niet lukken dus wordt het plaatje vrij groot weergegeven in dit artikel.

 P.S. Ik heb toch de afmetingen van de afbeelding op mijn PC aangepast en tevens een paar regels in de tekst die met de smartphone zomaar in een kleiner lettertype werden gepubliceerd.