blog placeholder

Foobie, de beste!

Er zijn diverse websites waar je artikelen kunt schrijven en waar je door middel van de advertentie opbrengsten van de advertenties die bij je artikelen komen te staan geld kunt verdienen. Je dient daarvoor wel een Google Adsense account te hebben waar de inkomsten die door middel van de klikken op de bij je artikelen automatisch gegenereerde Google Adsense advertenties gegenereerde inkomsten op kunnen worden geregistreerd en bij een bepaalde grens door Google worden uitgekeerd.

001 pagina weergaves

Wat bepaald het succes van je artikelen:
Zoals je in deze eerste grafiek kunt zien ben ik ooit zo rond 15 juni 2012 begonnen met het schrijven van artikelen. Dat deed ik op een website die toen nog Xead.nl heette. Omdat ik weet dat geld verdienen op internet niet zomaar gaat schreef ik trouw iedere dag een artikel. Zoals je op de grafiek kunt zien werden mijn eerste 90 artikelen de eerste 3 maanden nauwelijks gelezen.Zo rond 15 september schreef ik echter per ongeluk een artikel over het juiste onderwerp. Van de ene op de andere dag had ik opeens 1000 lezers per dag. Het succes van je artikel wordt dus volledig bepaald door het onderwerp waar je over schrijft. De piek van 3200 lezers op één dag werd veroorzaakt door het feit dat er op de televisie die dag een programma was over een onderwerp waar ik ook een artikel over had geschreven, in dit geval zelfmoord onder tieners.

002 pagina weergaves en inkomsten

Wat bepaald de inkomsten uit je artikelen:
De inkomsten uit je artikelen worden bepaald door het aantal keren dat er op de advertenties bij je artikelen wordt geklikt. Het aantal maal dat er geklikt wordt per 100 weergaves is daarbij heel sterk afhankelijk van het onderwerp waar je over schrijft. Zoals je kunt zien werd er op de dag dat ik opeens 3 x zoveel bezoekers had niet meer op advertenties geklikt dan de dagen ervoor en erna. Dit is te verklaren uit het feit dat de mensen die op zoek zijn naar een artikel over zelfmoord onder tieners niet op zoek zijn naar dingen om te kopen en de advertenties dus niet zullen lezen.

Waarom stortte mijn bezoekers aantallen in?
Het mooie van Xead.nl (later Plazilla.com) was dat je alles kon schrijven en plaatsen wat je wilde. Er was wel een beheerder maar die keurde je artikelen niet voor plaatsing. De beheerder blokkeerde alleen artikelen als hij klachten kreeg. Toen ik ongeveer 820 artikelen had geschreven werden de voorwaarden van Google Adsense aangescherpt en zag de beheerder zich plotseling genoodzaakt mijn account te blokkeren. Er bleken namelijk opeens zo’n 200 van mijn artikelen niet meer te mogen van Google en omdat het voor hem onmogelijk was om te bepalen welke blokkeerde hij mijn account maar.

004 pagina weergaves

Waarom schrijf ik nu op Foobie:
Nadat mijn account op Plazilla.com was geblokkeerd ging ik op zoek naar een andere website waar ik mijn artikelen publiceren kan met Google Adsense advertenties erbij. Na een paar van deze websites geprobeerd te hebben bleek Foobie.nl voor mij het best werkbaar. Op Foobie.nl ben je ook vrij om te schrijven waar je maar over wilt. Op Foobie.nl worden echter je artikelen voor plaatsing gecontroleerd. Ook worden ze, als Google Adsense zijn voorwaarden wijzigt, gecheckt en indien noodzakelijk verwijderd.

006 pagina weergaves en inkomsten

Hoe kun je gegarandeerd geld verdienen met artikelen schrijven op Foobie?
Zoals je ziet zit ik bij Foobie.nl nog in de opbouwfase van mijn account. Het heeft me een maand gekost om mijn 820 oude “Plazilla” artikelen opnieuw te plaatsen. Er werden er totaal 220 afgekeurd en 600 gepubliceerd. Vervolgens heeft het me tot vandaag gekost om weer op de 820 gepubliceerde artikelen te komen. Het wachten is nu op het moment dat ik weer een toevalstreffer heb met een artikel wat heel veel lezers genereerd. Misschien is dat dit artikel wel!