blog placeholder

Ik woon sinds twee maanden in de flat Heesterveld in de Bijlmer vlakbij de plaats waar 20 jaar geleden een een Boeing 747-vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neerstortte. Ik woon hier omdat ik ben aangetrokken door Eva de Klerk in het kader van de herontwikkeling van Heesterveld. Samen met andere ondernemers heb ik hier de ruimte om mijn  talenten te ontwikkelen en ideeën, diensten en producten in de markt te zetten. Hierbij wordt gedacht aan een galerie, een opnamestudio’s, een artist-in-residence of tijdelijke horeca activiteiten. De bedoeling van het project onder leiding van Eva de Klerk is om, door het aantrekken van creatieve ondernemers zoals ik, van de H-buurt van Amsterdam Zuidoost een creatieve en culturele hotspot te maken tot het moment van sloop of herontwikkeling daar is.

Help ik heb een miljoen gevonden

De oorspronkelijke tekeningen:

Geïnspireerd daar het feit dat de flat Heesterveld één van de laatste stukjes oude Bijlmer is en de enige plek waar alle oorspronkelijke kenmerken van de Bijlmer nog zichtbaar zijn besloot ik mijn flat en mijn berging geheel in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Na enig rond informeren kwam ik er vrij snel achter dat er zich in het Bijlmer museum bouwtekeningen en veldtekeningen van de flats van de H-buurt van Amsterdam Zuidoost bevinden. Ik ben naar het museum toegegaan en heb de conservator mijn plan uitgelegd. Hij stond daar heel positief tegenover en hij heeft een kopie gemaakt van de bouwtekeningen van mijn flat. Zo kwam ik aan de oorspronkeijke gedetaileerde tekening van het woongedeelte van mijn flat. Van de bijbehorende berging op de begane vloer waren er geen tekeningen maar alleen een vermelding van de exacte afmetingen op de tekening van het woongedeelte van mijn flat.

Help ik heb een miljoen gevonden

De vondst van één miljoen:
Met behulp van de oorspronkelijke gedetailleerde tekening van het woongedeelte van mijn flat heb ik vervolgens in een paar maanden tijd het woongedeelte van mijn flat weer geheel in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht. Ik heb niet alleen de indeling teruggebracht naar de oorspronkelijke staat maar ook voor het keukenblok, de badkamer en alle meubels exemplaren uit het bouwjaar van mijn flat weten te vinden. Als sluitstuk besloot ik ook mijn berging nog aan een kleine opknapbeurt te onderwerpen. De berging was enorm smerig en ik besloot om de wanden met een hogedrukspuit onder handen te nemen. Van een vriend van mij kon ik een hogedrukreiniger lenen die hij normaliter gebruikte om jachten mee schoon te spuiten. De eerste wand spoot ik zonder problemen in een uurtje brandschoon, toen ik echter met de achterwand begon vlogen de brokken gips me om de oren. Ik schrok me rot en stopte meteen. Een gipswand? Dat was toch wel heel vreemd. Ik besloot de berging eens precies op te meten en hij bleek maar 400 cm te zijn in plaats van 475 cm. Er was dus een gipswand in geplaatst. Er moest dus iets achter die gipswand zitten. Met behulp van een grote moker sloeg ik met vijf klappen een gat in de wand dat groot genoeg was om er door heen te kruipen. Achter de gipswand vond ik een aantal wapens, een paar zakken met beschimmeld poeder en twee sporttassen. Mijn hart klopte in mijn keel toen ik de eerste sporttas opende, hij zat vol met oude briefjes van 1000 gulden. Ook de andere sporttas zat vol met oude briefjes van 1000 gulden. Holy shit, dacht ik dit is minstens een miljoen gulden.

Help ik heb een miljoen gevonden

Witwassen of inleveren:
In eerste instantie sprong ik een gat in de lucht maar toen ik eenmaal weer bij zinnen was gekomen drong het tot me door dat ik een probleem had. Wat heb ik een aan een miljoen in contante guldens. Ik heb geen idee, wat is wijsheid, witwassen of inleveren. Misschien heb jij een idee?