blog placeholder

Het girale geldsysteem stevent af op een wereldwijd failliet. Door de intrede van de mogelijkheid tot onbeperkte mondiale transacties zijn de internationale geldstromen zo enorm groot geworden dat niemand er meer controle over heeft. Daar komt nog bij dat ook de waarde van aandelen, goud en nog veel meer tegenwoordig alleen nog maar virtueel zijn. Een economisch gerucht alleen al is genoeg om aandelen- en optiekoersen wereldwijd in elkaar te laten storten waardoor het mogelijk is dat in een paar uur tijd honderden miljarden euro’s, dollars en andere valuta “verdampen” of letterlijk verdwijnen. Waar is dat geld dan opeens gebleven? Dat geld is dus echt gewoon verdwenen. Andersom kunnen er dus bij een explosieve stijging van alle aandelen- en optiekoersen plotseling spontaan honderden miljarden euro’s, dollars en andere valuta bij komen. Waar komt dat geld opeens weer vandaan? Ons moderne geld is dus een fictief iets geworden. Leuk om mee te spelen als je veel hebt maar heel vervelend als je net genoeg hebt om van te leven.

Het nieuwe geldsysteem

Het nieuwe geld:

Als reactie op deze ongrijpbare fictieve geldstromen komt er steeds meer behoefte aan een nieuwe vorm van waardevast geld. Natuurlijk zouden we terug kunnen grijpen op de klassieke vormen van fysiek geld zoals goud of edelstenen en dergelijke maar dat is niet echt werkbaar. Wat er dus moet komen is een virtuele geldvorm die wel heel makkelijk over de hele wereld digitaal te verzenden is maar waarvan de hoeveelheid niet aan verandering onderhevig is. Het moet dus bestaan uit unieke niet te kraken datahoeveelheden.

Het nieuwe geldsysteem

Virtueel goud:

Het nieuwe virtuele geld moet dus een soort digitaal goudcodepakket worden. Ik ben geen digitaal expert dus ik ben niet in staat om onkraakbare digitale codepakketen te maken die geschikt zijn om als digitale goudcodepakketten te dienen. Het digitale goudcodepakket moet programmatechnisch zo geconstrueerd zijn dat als je het van de ene computer naar de ander stuurt het op de verzendende computer niet meer bestaat zodra het naar de andere computer is verzonden. Ter beveiliging moet het digitale goudcodepakket een automatische gegenereerde authenticiteitcode meekrijgen die alleen op de ontvangende computer bij ontvangst zichtbaar wordt en geregistreerd wordt. Op deze manier blijft de digitale goudhoeveelheid constant zodat het waardevast blijft.

Het nieuwe geldsysteem

Invoering van de digitale goudcodepakketen:

De invoering van de digitale goudcodepakketten moet heel goed voorbereid worden. Alle regeringen moeten overeenkomen hoeveel van hun girale valuta één digitaal goudpakket vertegenwoordigt. Als dit is vastgesteld moeten wereldwijd alle valuta in één keer omgezet worden in de daarbij behorende digitale goudpakketten.

Het nieuwe geldsysteem

Verdwijnen van geldontwaarding:
Vanaf het moment dat alle valuta omgezet zijn in digitale goudcodepakketten is de geldontwaarding verleden tijd. Er komen namelijk daarna geen digitale goudcodepakketten meer bij zodat er een nieuw vaste digitale goudstandaard ontstaat. Op die nieuwe digitale goudstandaard kunnen vervolgens wel weer nieuwe digitale deeldeposito’s worden uitgegeven maar omdat die ten alle tijden voor de onderliggende digitale goudhoeveelheid kunnen worden ingewisseld zijn ook die waardevast. Er kunnen dus niet, zoals met het huidige girale geldsysteem, de ene dag honderden miljarden verdwijnen en een andere dag weer spontaan weer honderden miljoenen bijkomen. Of één en ander programma technisch ook is te verwezenlijken weet ik niet. Maar meestal is het zo dat als een leek als ik het kan bedenken dat het dan ook, nu of in de toekomst, in de praktijk mogelijk is.

Het nieuwe geldsysteem