blog placeholder

Paypal wordt steeds meer gebruikt als betaalservice bij webshops. Dit zijn vooral buitenlandse webshops en bijvoorbeeld Ebay. Je kunt hier niet met Ideal betalen, omdat deze de dollar niet kan omkeren in euro’s. Hier een uitleg hoe je gebruik kunt maken van Paypal.

Veel mensen hebben hun twijfels over Paypal. Is het wel veilig? Hoe werkt het precies? Ik kan je zeggen, Paypal is echt veilig. Het is het meest gebruikte betaalservice op internet in het buitenland, er wordt bijna niks anders meer gebruikt.

Eerst zal ik uitleggen hoe je een account kunt aanmaken.
1. Je gaat naar www.paypal.com en klikt op de button ‘rekening openen’.
2. Dan kijk je of het goeie land en de goeie taal is aangegeven.
3. Hierna klik je op ‘aan de slag’ bij Paypal voor consumenten.
4. Nu zie je een invulformulier waar je al je gegevens moet invullen. Zoals je naam, adres en e-mail. Dit moet je helemaal eerlijk invullen.
5. Klik op ‘rekening openen’.

Zo, je hebt een rekening geopend.
Nu moet je de rekening koppelen aan je bankrekening.

6. Je gaat naar ‘mijn rekening’ dan klik je op ‘profiel’ en dan ‘bankrekening toevoegen of verwijderen’.
7. Hierna kom je weer bij een invulformulier. Vul alles weer eerlijk in en klik dan op doorgaan.
8. Nu krijg je binnen 1 of 2 dagen twee kleine bedragen op je rekening gestort. Dit is bijvoorbeeld 6 cent en 9 cent.
9. Wanneer je de twee kleine bedragen hebt ontvangen op je bankrekening is het de bedoeling dat je deze terugstort op je paypal account. Als je dit gedaan hebt, kun je gebruik maken van je paypal account!

Dus je hebt nu een paypal account en je kan hiermee betalen op websites.
Er zit een groot voordeel aan paypal. Dit is dat als je iets hebt gekocht en het niet binnenkrijgt of het kapot is, kun je binnen 45 dagen een claim indienen bij paypal. Wanneer je dit gedaan hebt kun je je geld terug krijgen. 

Er zijn verschillende manieren om te betalen met paypal.
– Je kunt bedragen op je paypal account storten. Je stort bijvoorbeeld 20 euro op je account en als je dan iets koopt wordt het bedrag van de 20 euro afgeschreven. Dit is erg irritant, omdat je telkens opnieuw bedragen op je account moet storten en het duurt een paar dagen voordat het op je paypal account staat.
– De tweede manier is dat het bedrag rechtstreeks van je bankrekening afgeschreven wordt. Dit is veel makkelijker en net zo handig.

Nu weet je hoe je een paypal account kunt aanmaken en hoe je het kunt gebruiken. Heel simpel en makkelijk in gebruik. Het is ook veilig en ik raad het zeker aan!

Veel succes met de (nieuwe) manier van betalen met paypal.