blog placeholder

Voor een lening heb je twee partijen nodig, namelijk een partij die geld over heeft en een partij die een aankoop wil doen maar daar zelf geen geld voor heeft. De partij die geld over heeft kan een bedrijf, een overheidsinstantie of een persoon zijn. In dit artikel noem ik de partij die geld over heeft de vermogende partij en de partij die een aankoop wil doen maar daar zelf geen geld voor heeft de lenende partij. De vermogende partij kan zijn overtollige vermogen in kas houden maar door de inflatie neemt de reële waarde van dit overtollige vermogen met een percentage ter grote van de actuele inflatie af. Het is voor de vermogende partij dus beter om het overtollige vermogen tegen een rentevergoeding in beheer te geven bij een vermogensbeheerder of zelf het overtollige vermogen aan een partij, die een aankoop wil doen maar daar zelf geen geld voor heeft, uit te lenen tegen een rentevergoeding. Door aan de lenende partij een rentevergoeding te vragen die hoger is dan het actuele inflatiepercentage kan de vermogende partij zelfs een bescheiden reële winst maken op het aan de lenende partij uitgeleende overtollige vermogen.

Goedkoop geld lenen, een goedkope lening

De populairste leenvorm:

Verreweg de meest populaire leenvorm in Nederland is de hypotheek. Een hypotheek is een lening met als onderpand het met behulp van een goedkope hypothecaire lening aangekocht onroerend goed. De totale hypotheeksom in Nederland is om en nabij de € 5.000.000.000,-. Dit is dus zo’n € 312,50 per hoofd van de bevolking. De totale hypotheeksom is zo hoog geworden omdat gedurende de periode 1990 tot en met 2010 de huizenprijzen ieder jaar stegen. Daardoor was het in theorie zo dat je, zelfs als je je hypotheek helemaal niet afloste, je bij de verkoop van je huis zonder restschuld bleef zitten en als je geluk had zelfs geld verdiend had door een huis met een aflossingsvrije hypotheek te kopen.

Goedkoop geld lenen, een goedkope lening

De op één na populairste leenvorm:

Na de goedkope hypothecaire lening is de goedkope autolening het populairst. Voor het kopen van een auto kun je een goedkope persoonlijke lening afsluiten bij de bank of een ander financieringsbedrijf. Deze lening moet afgelost worden binnen de economische levensduur van de auto, alleen dan kan de volgende auto ook weer op deze manier worden gefinancierd. Veel mensen kunnen tegenwoordig echter geen persoonlijke lening afsluiten en daar speelt de autobranche handig op in door de autokoper zelf een lening voor de aangekochte auto aan te bieden.

Goedkoop geld lenen, een goedkope lening

Een goed voorbeeld hiervan is de wervende tekst op de website van autobedrijf de toekomst. Dit bedrijf werft zijn klanten op internet met de volgende tekst.

Gratis uitgesteld betalen * koop nu betaal pas over 12 maanden

Wij bieden u deze unieke mogelijkheid

Uw droomauto bijna binnen bereik? Wij maken uw dromen waar! Koop nu een auto en betaal pas over 12 maanden. Iedereen wil toch snel rijden en liefst later betalen! Bij ons rijdt u meteen en betaalt u pas na 12 maanden. U bepaalt zelf wanneer en hoe u betaalt: in een keer of na 12 maanden in gemakkelijke maandelijkse termijnen. U bent direct volledig eigenaar van de auto. De eerste 12 maanden betaalt u geen rente en aanbetaling is niet altijd nodig. Aanbetaling zit vaak in uw inruilauto. Lekker slim en eenvoudig geld lenen zonder extra kosten.

Goedkoop geld lenen, een goedkope lening

Op deze manier is het dus zelfs voor mensen, die wel een auto hebben om in te ruilen maar geen geld om de aanbetaling van hun nieuwe auto te betalen, mogelijk om direct eigenaar te worden van een nieuwe auto door middel van een door de autoverkoper verstrekte lening. De autoverkoper kan de lening zelf uit zijn overtollige bedrijfsgelden financieren of de lening onderbrengen bij zijn bedrijfsfinancier of een  financieringsbedrijf.

Overige goedkope leningen:

De meeste andere goedkope leningen worden voor het over sluiten van een bestaande dure lening (dit betreft ongeveer 25% van de nieuwe goedkope leningen) en een grote diversiteit aan consumptiegoederen afgesloten.