blog placeholder

We hebben bijna allemaal weleens wat extra’s nodig. Dure tijden (kerst, vakanties, teveel geshopt). Hoe fijn is het dat er (simpele) manieren zijn om wat extra’s bij te verdienen?

Hierover beschrijf ik de 3 extra inkomstenbronnen die ik aanhaal wanneer nodig!

Word mysteryshopper

Kun je een beetje leuk schrijven? Dan is dit wellicht wel wat voor je. Mysteryshopper word je bijvoorbeeld via storesupport.nl. Zij checken via een proef mysteryshop eerst of je een beetje kunt schrijven. Als je ‘aangenomen’ bent, kun je direct aan de slag.  

Je geeft een kilomterstraal door waarbinnen je wil werken vanuit je woonplaats. Vervolgens ontvang je muiltjes met mysteryshop opdrachten binnen deze straal. De opdrachten variëren enorm. Zo kun je mysteryshoppen in een reguliere winkel. Maar ook voorbij komen banken, autodealers, het casino etc etc. Als je een opdracht aanneemt dien je deze voor een bepaalde datum uit te voeren. Maar wanneer je dit doet is geheel aan jou. Dit geeft dus lekker veel vrijheid. De beloning loopt uiteen van €10 tot  €25 per opdracht. Er zijn wel redelijk wat vragen  die je achteraf dient te beantwoorden en dit zijn bijna allemaal open vragen.  Je moet er dus wel even de tijd voor nemen. Mijn ervaring is dat een gemiddelde opdracht  (in bijvoorbeeld een keldingzaak) in totaal zo’n 2,5 uur van je tijd vraagt.  Hier verdien je ongeveer  €20 mee. 

Cashbackxl.nl 

Deze website is fantastisch.  Zeker voor mensen die veel gebruik maken van online shoppen. Hoe werkt het?

Je maakt een gratis account aan om mee te beginnen.  Elke keer als je online iets wil kopen, check je via de website of je cashback kan krijgen.  Het enige dat je dan hoeft te doen is via cashbackxl.nl naar de desbetreffende webshop te gaan. Er wordt van te voren aangegeven hoeveel geld je daadwerkelijk terugkrijgt als je wat koopt via de site. Dit varieert van een vast geldbedrag tot een percentage van het aankoopbedrag. Al deze ontvangen cashback ontvang je op je eigen account en laat je uitbetalen wanneer je zelf wilt. 

Tipje van de sluier: bij thuisbezorgd.nl krijg je €1 cashback per bestelling. Dit kan dus flink oplopen als je niet van koken houdt. 

Oproepkracht evenementen 

Als je wat horecaervaring hebt is het zeker de moeite waard om een te kijken op www.eventure.nl. Zij verzorgen de horeca, maar ook bijvoorbeeld de muntuitgifte op heel veel verschillende festivals en evenementen. Dit loopt uiteen van de Nijmeegse vierdaagse, tot Mysteryland of een voetbalwedstrijd. 

Als je eenmaal bent aangenomen kun je via je eigen account heel makkelijk je beschikbaarheid doorgeven of reageren op openstaande werkplekken. Het salaris ligt rond de €9,50 bruto per uur voor 21 jaar of ouder.  Houd er wel rekening mee dat als je dit doet naast je reguliere baan, er flink wat loonheffing bij komt. (Je mag de loonheffingskorting maar bij één werkgever hanteren)

Den voordelen van werken voor eventure vind ik:

– je kunt je eigen werktijden en werkplek kiezen 

– het werk is erg leuk

-je leert veel nieuwe mensen kennen

Kortom, zeker de moeite waard om eens te bekijken!