blog placeholder

Afrika is het continent dat het meest tot onze verbeelding spreekt. Hier maken zowel de publieke als de commerciële zenders dankbaar gebruik van. Zij verdienen op een makkelijke manier geld door het steeds maar weer uitzenden van schitterend gemaakte natuurfilms en natuurseries die garant staan voor een behoorlijke hoeveelheid kijkers. Dit is een redelijk vast gegeven dus kunnen ze de reclameblokken voor, tussen en na de natuurfilms en natuurseries goed verkopen. Dit tot ieders tevredenheid, de makers verdienen hun geld met het steeds maar weer filmen van de wilde dieren, de omroepen verdienen hun geld met de reclames en de kijkers kunnen steeds weer gratis genieten van al die wilde dieren in Afrika.

Geld verdienen met Afrika

Het geheim van afrika:

Zoals iedereen weet staan zo goed als alle grote wilde dieren op de lijst met bedreigde diersoorten. Dit maakt ze alleen maar aantrekkelijker voor de kijker, want hoe zeldzamer de wilde dieren, hoe mooier de kijkers het vinden om ze op de televisie te zien. De kijker wil echter wel het idee hebben dat er nog een paar van die wilde dieren in het echt bestaan. Dit heeft geleid tot het best bewaarde geheim van Afrika. Omdat er zowel voor de filmmakers, de televisiezenders maar ook voor de Afrikaanse regeringen grote financiële belangen op het spel staan hebben ze met elkaar in het geheim af gesproken om net te doen alsof er echt nog wilde dieren bestaan. Dit is echter al een paar jaar niet meer het geval. Er zijn helemaal geen wilde dieren meer in Afrika.

Geld verdienen met Afrika

Nep wilde dieren:

Ik ben vorig jaar op Safari geweest in het grootste “wild” reservaat van Afrika, het Krugerpark. Ik had geluk, zei de organisator van de Safari, dat ik in drie dagen tijd de Big Five had gezien. Toen ik echter een paar dagen later het vertrouwen had gewonnen van een lokale parkwachter (in ruil voor 100 dollar) vertelde hij mij dat de “wilde” dieren die ik gezien had allemaal waren voorzien van een chip waardoor de chauffeurs van de jeeps ze kunnen zien op hun navigatiesysteem en ze ze dus, met hun jeep vol met betalende toeristen, altijd toevallig tegenkomen. Hierdoor kunnen ze de legende in stand houden dat er nog steeds echt wilde dieren leven in het Krugerpark.

Geld verdienen met Afrika, gratis Afrika

Bewaard voor het nageslacht:

Ondanks dat de wilde dieren binnen afzienbare tijd allemaal uitgestorven zullen zijn blijven de publieke en de commerciële zenders altijd natuurfilms en natuurseries uitzenden. Er is namelijk al zoveel materiaal beschikbaar dat het , door een steeds andere montage, steeds zal lijken of er nog steeds nieuwe natuurfilms en natuurseries worden gemaakt. Let er maar eens op als je de Gnoes voor de zoveelste keer door die rivier in de Serengeti ziet ploeteren. Er zijn hier maar vijf opnames van beschikbaar maar door ze steeds heel slim anders te monteren lijkt het steeds een nieuwe opname.

Geld verdienen met Afrika, gratis Afrika

P.S. Maar ik heb een leeuw in het “wild” gezien!!