blog placeholder

Tijdens de kredietcrisis is niets zeker in Nederland. Mensen raken hun baan kwijt en sommige producten worden duurder. Hierdoor wil men beter op zijn geld letten en er alles aan doen om geld te besparen. Daarom vindt u hieronder een overzicht van tips waarop u kunt letten om zo geld te besparen tijdens de kredietcrisis. Deze tips besparen overigens niet alleen geld, maar helpt u ook bewuster om te gaan met o.a. het milieu.

Boodschappen doen

 

Als u boodschappen gaat doen, kunt u het beste van tevoren een boodschappenlijstje maken. Koop dan wel alléén de dingen die opu op uwlijstje heeft gezet!Zo voorkomt u dat u in de winkel onnodige producten gaat kopen. Ga bij voorkeur naar de goedkopere supermarkten, zoals ‘Aldi’ of ‘Lidl’. Gaat u boodschappen doen bij de ‘duurdere’ supermarkten, koop dan producten van het huismerk. Deze zijn goedkoper dan de A-merken en ze komen vaak ook nog uit dezelfde fabriek.

Wat ook scheelt is u boodschappen te doen vlak voor sluitingstijd. Versartikelen zijn dan meestal 50% goedkoper, omdat de supermarkten het vlees niet zomaar weg willen gooien, maar koop het vlees alleen als je zeker weet dat je het ook daadwerkelijk die avond (of die avond daarna) gaat opeten.

Koop houdbare producten zoals toiletpapier, wasmiddel en shampoo zo veel mogelijk wanneer deze producten in de aanbieding zijn. Zo bespaart tientallen euro’s.

Ga nóóit met een lege maag boodschappen doen. U komt dan eerder in de verleiding om lekkere dingen te komen, die u helemaal niet nodig heeft. Zonde van het geld dus. Ook kunt u beter één of twee keer per week boodschappen gaan doen i.p.v. elke dag een aantal producten te halen. Zo bent u minder in de supermarkt te vinden en wordt u dus automatisch ook minder in de verleiding gebracht om producten te kopen die utoch niet nodig heeft.

 

Energie besparen

 

U kunt niet alleen geld besparen tijdens het boodschappen doen, ook kunt u geld besparen door energie te besparen in uw huis én deze tips zijn ook nog eens beter voor het milieu.

Als u apparaten in het stopcontact heeft zitten die u toch niet gebruikt, haal deze dan uit het stopcontact. Doe bijvoorbeeld alleen uw oplader van uw telefoon in het stopcontact wanneer u uw telefoon wilt opladen. Als u telefoon vol is, haal dan niet alleen uw telefoon uit de lader, maar haal dan ook de lader uit het stopcontact. Dat geldt hetzelfde voor de televisie en de computer. Gebruikt u hem niet? Zet deze apparatuur dan niet op stand-by, maar zet ze gewoon uit. Een tv die op stand-by staat, blijft onnodig energie verbruiken. U kunt 80 tot 110 euro per jaar besparen door u apparaten gewoonweg uit te zetten als u ze niet gebruikt.

Om energie te besparen kunt u het beste een half uur voordat u gaat slapen de verwarming uit zetten. Dat scheelt u onnodige stookkosten, terwijl u in een half uur toch niet merkt dat het kouder wordt. De warmte blijft namelijk nog minstens een uur in de kamer hangen.

Dit geldt hetzelfde voor uw frituurpan. Zodra de frituurpan op de juiste temperatuur is, kunt u de frituurpan uitzetten. Het frituurvet is nog gedurende tijd heet genoeg om uw producten in te bakken.

Ook door de wasmachine minder vaak te laten draaien en door te wassen op een lagere temperatuur kunt u energiekosten besparen. Was alléén met een volle trommel. Dan hoeft u minder vaak te wassen en dat is beter voor het milieu.

Als u gaat douchen hoeft u niet elke keer een schone handdoek uit de kast te pakken. U kunt makkelijk twee of drie keer met dezelfde handdoek doen. Geef daarom ieder lid uit uw gezin een eigen handdoek, bijvoorbeeld allemaal een andere kleur, zodat iedereen wat zijn eigen handdoek is. Op deze manier hoeft u de handdoeken maar één of twee keer per week te wassen.

 

Als laatste heb ik nog een tip voor u over het afronden van geldbedragen. 2 cent wordt naar beneden afgerond, 3 cent naar boven, hetzelfde geldt bij 7 en 8 cent. Moet u iets betalen dat bijvoorbeeld €9,97 kost, wordt het afgerond naar beneden. Dan betaalt u contant €9,95. Maar kost iets €9,98, betaalt u contant €10,00. Als u het bedrag pint wordt het niet afgerond en betaalt u dus minder.