blog placeholder

Ik kreeg het antwoord op de vraag: “Wat zou jij doen, eerlijk 10.000 euro vindersloon verdienen of 60.000 euro zelf houden” vanochtend van een goede vriend van mij die gisteravond een grote witte envelop heeft gevonden met 120 biljetten van 500 euro toen hij zijn hond uitliet op het Kerkplein in Sint Pancras.

Makkelijk 10.000 euro vindersloon verdienen of 60.000 euro zelf houden

Overweging:
Mijn vriend stond gisteravond laat zenuwachtig bij me voor de deur. Hij keek eerst goed of niemand het zag en ging toen snel bij mij naar binnen. Eenmaal binnen vertelde hij dat hij een grote witte envelop had gevonden met 120 biljetten van 500 euro. In eerste instantie was hij uitzinnig geweest van blijdschap maar al gauw besefte hij dat het geld wel van een crimineel afkomstig moest zijn en werd hij zenuwachtig. Nu vroeg hij aan mij wat ik zou doen in zijn geval. Ik wist dat ook niet zo 1,2,3.

De afkomst van het geld:
We hebben lang zitten praten en fantaseren wat we met die 60.000 euro zouden gaan doen. De volgende morgen plofte de krant op de mat en las ik. Man uit zijn “dak”na verlies van 60.000 euro in Sint Pancras. Diep in mijn hart was ik blij dat ik het las want ik was toch wel een beetje bang dat mijn vriend problemen zou gaan krijgen met het geld. Toen ik echter verder las begon ik echter sterk te twijfelen aan het verhaal wat daar stond. De man had in de loop der jaren de 60.000 euro bij elkaar gespaard en thuis bewaard. Op de bewuste avond besloten hij met zijn vrouw om het geld toch maar op de bank te zetten. Omdat hij bang was dat hij het geld de volgende dag zou vergeten mee te nemen wilde hij het alvast in de auto leggen. Net toen hij bij zijn auto was ging zijn telefoon en legde hij de envelop p het dak van de auto om zijn telefoon op te nemen. De beller wilde een bestelling plaatsen dus liep de man naar binnen om de bestelling te bevestigen en vergat de envelop van de auto mee te nemen. De volgende ochtend vroeg reed zijn vrouw met de auto weg en even later besefte de man dat hij de envelop vergeten was van de auto te pakken. De envelop is sinds die tijd niet meer gevonden.

Eerlijkheid wordt beloond:
Ondanks dat mijn vriend het vreemd vindt dat een ondernemer 60.000 euro in contanten in coupures van 500 euro thuis heeft  opgespaard, dat hij deze de avond voor dat hij ze naar de bank gaat brengen uit zijn kluis haalt en in zijn auto wil leggen omdat hij bang is om ze te vergeten als hij ze naar de bank gaat brengen en het feit dat zijn vrouw de volgende ochtend met die auto weg gaat heeft hij besloten om het geld terug te brengen en genoegen te nemen met de 10.000 euro beloning. Uit praktische overwegingen heeft hij echter besloten om 10.000 euro uit de envelop te halen en de rest gewoon in de deur te gooien bij de man in kwestie.