blog placeholder

De economische crisis treft iedereen. De kans is groot dat ook u dit in uw portemonnee voelt. Wellicht bent u uw baan kwijt geraakt of bent u gewoon de dupe geworden van de grote bezuinigingen die zijn en nog worden doorgevoerd.

Toch zijn er simpele manieren waarop ook u geld kan besparen!

Enkele eenvoudige tips.
De eerste gedachte die men vaak heeft nadat ze weten dat ze er economisch gezien op achteruit gaan is: ‘Hoe vind ik snel een nieuw bron van inkomsten?’ Echter, men vergeet vaak dat er op de uitgaven heel wat te bezuinigen valt. Hieronder een aantal tips om dit te doen.

1. Zet uw vaste lasten op een rij.
Bekijk eens wat uw maandelijkse vaste lasten zijn. Zet deze op een rij en zie of hier op te besparen valt. Neem bijvoorbeeld uw zorgverzekering eens onder de loep. Inmiddels hebben de zorgaanbieders de nieuwe zorgpremies voor 2013 gepresenteerd. De zorgaanbieders concurreren sterk met elkaar wat er voor kan zorgen dat u zomaar 25 euro per persoon per maand kan besparen op uw zorgverzekering.
Daarnaast is het verstandig om eens te kijken naar andere verzekeringen, uw televisie, internet en (mobiele) telefoonabbonement om te zien of u hierop kunt besparen.

2. De dagelijkse boodschappen.
Veel mensen hebben geen idee hoeveel ze wekelijks uitgeven aan boodschappen. De kar wordt volgegooid, de helft verdwijnt in de vriezer of voorraadkast en wordt vergeten. Hieronder een aantal tips hoe u kunt besparen op de dagelijkse boodschappen.

– Voordat u naar de supermarkt gaat: kijk eens in uw eigen supermarkt! Vaak staat de voorraadkast of de vriezer nog vol met boodschappen die ‘vergeten’ zijn. Zet eens op een rijtje wat u allemaal nog thuis heeft staan en maak dit eerst op.
– Haal alle boodschappen voor één week in één keer. Let er hierbij op dat u eten heeft voor zeven dagen. Dit voorkomt dat u dagelijks in de supermarkt loopt en onnodige dingen in uw boodschappenmandje gooit. Bovendien scheelt het veel tijd!
– Bekijk de folder met aanbieding van de winkel(s) waar u boodschappen doet. Eet die week eens iets dat in de aanbieding is. Neem bij scherpe aanbiedingen eens wat extra mee dat langer houdbaar is, of in te vriezen valt. Dit bespaart ook weer geld.
– Kies eens voor het huismerk in plaats van voor het A-merk. Het huismerk is niet per definitie kwalitatief minder dan het A-merk.
– Kies ervoor om na het eten de restjes niet weg te gooien, maar in te vriezen. Men gooit jaarlijks voor ontelbaar veel geld voedsel weg. Dit is niet nodig. Het ingevroren voedsel is prima opnieuw te eten!

3. Ruim uw zolder eens op!
Mensen zijn vaak goed in het verzamelen van spullen. Dit zal ook u bekend voorkomen. Zolders, schuurtjes, lege kamers en andere opslagplekken staan vaak vol met spullen die niet meer gebruikt worden. Zoek deze spullen uit en kijk eens wat u niet meer nodig heeft. Deze spullen zijn eenvoudig op internet aan te bieden. U zult verbaasd zijn hoe snel sommige van deze spullen verkocht zullen zijn!

4. Wees creatief.
Binnen ieder huishouden zijn  andere manieren om eenvoudig te bezuinigen op de uitgaven.Ga voor uw huishouden na waar u op kunt bezuinigen. Wellicht kunt u vaker op de fiets gaan, in plaats van de auto te nemen.

Bij iedereen valt ergens op te bezuinigen. Kijk hier eerst eens  na, voordat u zich te druk maakt om het vinden van een nieuwe bron van inkomsten!