blog placeholder

Verzekeren, Mmm… misschien niet het eerste waar je aandenkt als je net bent aangenomen.
Toch is het belangerijk dat je het belang van een goede verzekering niet onderschat.

 

BETER VERZEKERD.

Waarschijnlijk had je tijdens je studie een studentenverzekering  voor je ziektekosten. Maar eenmaal afgestudeerd, zal je over moeten stappen naar een andere verzekering.
Dat kan goed bij dezelfde maatschappij, maar wat betreft zorgverkeringen kun je jaarlijks overstappen. Je kunt de kosten en voorwaarden van verschillende aanbieders vergelijken op

www.zorgkiezer.nl

Betaalde je als student tussen de 60 en 90 euro per maand (en vanaf je 22ste meer omdat dan de tandartskosten niet meer in het basispakket vallen) dan kan dat als starter oplopen tot 100 euro.

BEZUINIGEN.

Waar je op kunt bezuinigen is het eigen risico dat je afspreekt met je verzekeraar. Elke zorgverzekering kent een verplicht eigen risico van 165 euro.
Daarnaast kun je een vrijwillig eigen risico tot maximaal 500 euro (bovenop die 165 euro) nemen als je verwacht weinig ziektekosten te zullen maken. Een gewoon huisartsenbezoek en ook andere zaken die je via een aanvullende verzekering hebt lopen (b.v. tandarts, fysiotherapie), vallen buiten het eigen-risico-verhaal.
Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandpremie. Denk echter wel goed na of het in jouw geval echt winst oplevert. Of laat je adiviseren door ervaringsdeskundigen (ouders, oudere collega’s) of professionals.

kijk een op. www.nbva.nl

Mocht je – bij het uitblijven van de ideale baan – je premie niet kunnen opbrengen, dan kun je ook nog zorgtoeslag krijgen.
Je kunt berekenen of je hiervoor in aanmerking komt en direct de toeslag aanvragen kan via.

www.toeslagen.nl

ANDERE VERZEKERINGEN

Je zorgverzekering is verplicht, maar daarmee ben je nog niet klaar. Ook belangrijk zijn een inboedelverzekering (vergoed spullen bij brand, schade of inbraak), een rechtsbijstand-verzekering (wanneer je een advocaat in moet huren) en een aansprakelijkheidsverzekering (wanneer je schade aan een andere berokkend).
Daarnaast zijn er nog specifieke verzekeringen voor als je op reis gaat en een verplichte autoverzekering als je een auto aanschaft.
Verzekeraars bieden ook pakketten aan waar al dit soort verzekeringen in zitten. Dat kan voordeliger uitpakken. Vergelijk de aanbiedingen en pakketten van verschillende verzekeraars goed en zoek iets dat het beste bij jouw situatie past. Zodat je geen gezinsverzekering neemt als je nog single bent of samenwoont zonder kinderen. Dat geldt ook voor je huis; als je huurt dan heb je geen opstalverzekering (voor schade aan je huis) nodig, want die dient je verhuurder te hebben. Ben je huiseigenaar geworden, dan heb je deze opstalverzekering uiteraard wel nodig. Het is niet verstandig om vanwege de kosten een verzekering te laten vallen.

Check daarom goed wat de verschillende verzekeraars te bieden hebben en wat bij jou past, dan kun je een verstandige en financieel aantrekkelijke keuze maken.