auto financieren

Momenteel hebben we een historisch lage rente. Sparen brengt nagenoeg niets op, maar geld lenen is op het ogenblik voordelig. Geld lenen voor duurzame goederen zoals voor de aanschaf of inruilen van een auto, is nu interessanter dan ooit en het overwegen waard.

Nu is de tijd

Een auto financieren is het nu tijd voor het is een simpele berekening. Het is het verrekenen van rente versus inflatie. Als de auto die je wil hebben 8000,- euro kost, dan kost deze in het komende jaar misschien wel 8200,- euro. Dit door 2,5% inflatie. De rente op een spaarrekening is geen 2.5% maar fors minder. Er voor sparen duurt te lang of is zelfs niet haalbaar. Nu 8000,- euro financieren en gelijk de auto in bezit hebben is in feite dik verdienen. Nu heb je de auto nog voor 8000,- en dat bedrag stijgt alleen maar. Door de tijd los je de lening af en ben je goedkoper uit als met sparen. Dit vanwege de lage rente. Een spaarrente die fors lager is dan de inflatie.

Waar moet je op letten

Een auto verslijt. Ooit is de auto versleten en afgeschreven. Het is belangrijk dat op dat moment de lening afloopt of zelfs al volledig afgelost is. Een situatie van, de auto is voor de sloop maar er loopt nog een jaartje rente en aflossing moet je niet hebben. Waar je ook op moet letten waar je de financiering aangaat. Juist bij de autodealer zelf worden nog wel eens dure financieringen aangeboden. Even rustig de hele zaak bekijken en niet gelijk bij de dealer beslissen kan veel voordeel geven.

Voordeligste

Echt voordelig lenen voor een auto kan via de site Leningen.nl. Objectief bekijken ze de mogelijkheden. Ook houden ze er daar rekening mee dat een auto meer kosten met zich meebrengt als enkel rente en aflossing van de lening. Er zijn verschillende mogelijkheden om met vreemd vermogen een auto aan te schaffen. Private lease is zo’n mogelijkheid. Duur en onzeker zijn vaak de aanbiedingen die de dealer zelf heeft van; koop nu betaal later. Maar bij Leningen.nl berekenen ze alles door, ze geven vrijblijvend advies, en best kans dat de oude vertrouwde persoonlijke lening het goedkoopste is, en dat bieden zij dan aan. Zij werken samen met veel banken, daarin is vaak de ene duurder als de ander, en dat zoeken ze ook voor je uit. Uiteindelijk zal je op de goedkoopste manier je eigen of andere auto in bezit hebben met een zorgeloze lening op maat. En het voordeel is voor jou.