blog placeholder

Sterrenkijken

Al jaren handel ik op de beurs en sinds 2008 ben ik dat full-time gaan doen. Achteraf bezien had ik het beter kunnen laten en me richten op de dingen die ik wel kan!
Maar sinds ik hiermee bezig ben heb ik mij oog gericht op de astrologische kijk op de beurzen wereldwijd. Wat is de invloed van de stand van de planeten. Nu ben ik zelf geen astroloog -nee verre van dat zelfs- maar raadpleeg diverse websites hierover. 

Merriman

‚Ä®Raymond Merriman is zo’n astroloog (financieel) die al meer dan 15 jaar zich hiermee bezighoudt. Sinds 2003 volg ik de beste man. Geen abonnement natuurlijk, want ons ben zuunig!

Het blijft een frappant fenomeen dat sterren invloed zouden hebben op de koersen van aandelen en wat zo’n man erover te melden heeft. Zoals gezegd volg ik e beste man al behoorlijk aantal jaren, en ik moet zeggen dat achteraf wat hij meldt altijd wel klopt.

Dus toen ik fulltime met beleggen aan de slag ging dacht ik: wat hij meld in zijn wekelijkse update ga ik eens toepassen op mijn beleg strategie.

Maar o-wee wat ging ik de mist in zeg.

Elke keer als ik zijn artikelen interpreteerde ging het mis. En als je dan zijn review de week erna leest meldde hij doodleuk hoe goed hij wel weer niet zat met de weekvoorspelling.

Waar ging het dan fout?

Het is natuurlijk de eigen interpretatie waar het de mist in gaat. Ik lees rechts maar er stond linksom. Kon ik het weten? Nee. De nieuwsbrief wordt zo algemeen geschreven dat het kan vriezen en kan dooien. En dan heb je er als belegger natuurlijk helemaal niets aan.

Sinds medio 2011 doe ik niets meer met zijn gegevens. Of had ik toch dat dure abonnement van 200 U$ per maand moeten doen?

 

 

Tim Bost

Leerde ik vorig jaar kennen. Werd links en rechts aangeprezen als een bijzonder kundig astroloog en al meer dan 35 jaar in het vak.

Ik denk: believer als ik ben in de sterren, laat ik hem volgen. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste weken zat hij goed. Heel goed zelfs. Tot de zonsverduistering van juni 2011 (ja die telt ook mee) wist hij dat de markten hoger zouden gaan. En dat klopte. Mijn aandeeltjes gingen ook mee.

En over de zonsverduistering van januari 2011 had hij al gemeld dat er op diverse plaatsen op de aarde vele broeinesten tot opstand zouden komen: De Arabische Lente.

Ook hierin had hij gelijk gekregen. En na juli 2011 zou er een flinke aandelen crash ontstaan. En wederom sloeg hij jupiter op zijn kop. Mars, Mercurius en Pluto zijn voor hem de belangrijkste ingredienten.

 

Handelen

Na het zien van deze resultaten dacht ik natuurlijk eindelijk iets gevonden te hebben dat werkte op de aandelenmarkt. Handelen was mijn devies, en wel handelen naar Tim’s adviezen. Dat ging goed en dat ging beter. Maar wat hij verzuimde te melden was dat vanaf eind september de beurzen weer lekker omhoog zouden gaan, met hier en daar een dipje.

Maar ik handelde nog steeds en agressiever! Ik was de ware daytrader en kon alles aan.

Tot het moment…. Dat het toch mis ging. In zijn mails kondigde hij een periode aan van lagere koersen (het was november). Maar had het vervolgens over de vurige kracht van Hades, Pluto en andere planeten. Het waren boze beweringen die kwamen. Dus ik handelde weer. Tegen de markt in dit keer. En de markt ging hoger, mijn kapitaal werd kleiner. En dat ging zo door, en door en door.

 

Daytrading met sterren en Windeieren

Ik bleef Tim dus volgen, maar helaas ging het weer mis. Was het weer mijn interpretatie. En gelukkig hebben deze mensen allemaal een disclaimer, dus aansprakelijk stellen  zit er niet in.

Ik zit inmiddels op een houtje te bijten, proberen mijn verliezen weer te reduceren, maar besef me dat ik beter af ben met een normale dayjob in plaats van daytrading. Het heeft mij dus windeieren gelegd ;-(.

Geen sterren

Voor mij geen sterren meer voorlopig ik blijf met beide benen op de grond staan. En al die astrologen? Ach ik lees het wel in de krant bij mijn daghoroscoop. Klopt ook nooit iets van.

En wat betreft dat voordeel dat je er mee kunt doen? Je kan bakken met geld spenderen aan een abonnement van een van de heren in de hoop dat het goed gaat. Maar iedereen die ik over dit soort zaken hoor, is toch negatief over de uitkomsten!

En ja: bij volle maan is er inderdaad een effect op de beurs waar te nemen.

En ja: ook bij nieuwe maan is er een effect. Dit zijn de enige twee handelsmomenten voor mij en rijk wordt je er niet van!