affiliate

Je kunt inkomsten krijgen door middel van affiliate marketing, maar wat is dat nou precies? Door middel van deze manier van marketing kun je geld verdienen wanneer bezoekers van jouw website iets kopen via één van de links die op je website vermeld staan. Het is een ideaal verdienmodel voor het creëren van passief inkomen, en er zijn dan ook veel mensen die dit op hun websites toepassen. In dit artikel vertellen wij je meer over het krijgen van affiliate inkomsten.

Welke programma’s zijn er allemaal?

Er zijn een flink aantal affiliate programma’s te vinden, de één natuurlijk net wat beter dan de ander maar dat ligt er ook aan wat je zelf fijn vindt. Het fijne aan dit passieve inkomen is natuurlijk dat je er zelf niks voor hoeft te doen. Natuurlijk moet je content sterk zijn en moet je ervoor zorgen dat er bezoekers op je website komen, maar vanaf daar is het aan de bezoeker. Wanneer iemand via jouw link iets koopt, krijg jij daarvoor een commissie. Bij veel bezoekers en veel goede en relevante links kan dit aardig oplopen.

De onderstaande affiliate programma’s zijn beschikbaar:

  • com
  • com
  • Plug & Play
  • Paypro
  • Awin
  • Tradetracker
  • GetYourGuide
  • TeePublic
  • Linkpizza
  • Daisycon

Vooral Booking.com en Bol.com kunnen heel relevant zijn, al ligt dat natuurlijk wel aan de niche van je website. Plaats je nooit content gerelateerd aan reizen, dan is een affiliate programma van Booking niks voor jou.

Wat levert affiliate marketing precies op?

Wat affiliate marketing je precies oplevert hangt natuurlijk af van een aantal punten. Hoeveel tijd steek jij in je website en hoeveel linkjes plaats je, hoeveel bezoekers trek je maandelijks en hoe relevant is de website voor je bezoekers? Het kan maar zo zijn dat je uiteindelijk duizend euro per maand verdient aan passief inkomen, maar daar moet je uiteraard wel hard voor werken.

Dat het passieve inkomsten zijn betekent namelijk niet dat je er niks voor hoeft te doen. Je moet je wel eerst aansluiten bij een affiliate programma, goede content schrijven en linkjes aanmaken en plaatsen op je website. Ook het aantal bezoekers op je website speelt een grote rol. Heb je maar 100 bezoekers per maand, dan zal je waarschijnlijk niet veel verdienen. Maar heb je 10.000 bezoekers per maand, dan is die kans al veel groter.

Beginnen met het binnenhalen van affiliate inkomsten

Je zou in principe vandaag nog kunnen beginnen met het binnenhalen van affiliate inkomsten. Dit kost je geen geld, alleen wat tijd. Hoeveel tijd dit is, hangt af van hoe ver je al bent. Heb je al een website? Dan is stap één al klaar. Indien dit niet het geval is zou je eerst een website moeten maken. Vervolgens sluit je je aan bij verschillende programma’s en voeg je links toe op je website. Hierbij is het wel belangrijk dat je content goed is, want bezoekers moeten het natuurlijk wel willen lezen.

Lees ook: Welke boetes zijn er allemaal voor fietsers?