blog placeholder

Op sicilie wordt caponata meestal in grote hoeveelheden gemaakt en in aarden potten bewaard. Het wordt als onderdeel van een antipasti gegeven of als bijgerecht bij een hoofdschotel.

Caponata
Zoutzure siciliaanse groenten

Ingredienten

-1/2 aubergine, in blokjes
-1 eetl zout
-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-1/2 rode ui, in halve ringen
-1 teentje knoflook, fijngesneden
-1/2 gele paprika in grove stukken
-1/2 courgette, in halve plakjes
-1/2 bosje peterselie, fijngesneden
-1 tomaat, in vieren
-10 zwarte olijven
-1/2 eetl kappertjes
-1 eetl witte-wijnazijn
-1 eetl rozijnen
-1/2 eetl suiker

1. Bestrooi de aubergine met het zout en laat een halfuur staan. Spoel af en dep droog

2. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook een minuut aan. Voeg de aubergine toe en bak een minuut mee

3. Roer de paprika, courgette en peterselie erdoor, bakakkes nog een minuur en haal het ban het vuur

4. Schep de rest van de ingredienten door het groentemengsel.

5. Laat de caponata het liefst een nacht marineren. Smaakt zowel warm als koud heerlijk