Dit recept is simpel, maar wel heel erg lekker. Vooral voor op warme dagen.
Benodigdheden (voor 2 personen):
– 200 tot 220 gram pasta (ca. 100 gram per persoon).
– Bakje met kerstomaatjes
– Potje groene pesto
– Vers basilicum plantje, of verse basilicumblaadjes in een doosje
– 1 courgette
– 1 bakje Tofu Roerbakgehakt lichtgekruid (of Quorn Roerbakgehakt lichtgekruid)
– 2 eetlepels olijfolie (om in te roerbakken)
Eventueel nog:
– Parmezaanse kaas geraspt
– Pijnboompitten
Bereidingswijze:
Zet een pan met voldoende water op het vuur. Was en snij ondertussen de courgette. Snij als volgt: maak eerst ronde plakjes, en snij elk ronde plakje in 3 stukken, zodat je kleine courgette blokjes overhoudt. Snij zoveel kerstomaatjes als je wenst te gebruiken door de helft, maar laat 2 kerstomaatjes apart (per persoon 1 kerstomaatje apart houden).
Zodra het water kookt, de pasta in de pan doen en koken volgens de verpakking. Zet nu een roerbakpan op het vuur en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Doe eerst de courgette er ongeveer 1,5 minuut in, en roerbak op matig vuur. Na de 1,5 minuut het vegetarische roerbakgehakt erbij doen, en samen roerbakken. Zorg ervoor dat de courgette niet slap wordt, maar stevig blijft.
Na zo’n 5 minuten roerbakken de kerstomaatjes erbij gooien (exlusief de héle, apart gelegde kerstomaatjes), en zet het vuur nu heel laag! De kerstomaatjes moeten alleen warm worden, en niet slinken. Als het goed is, zal de pasta nu ook bijna klaar zijn. Giet de pasta goed af. Gooi de pasta, zonder een druppeltje water, bij de geroerbakte courgettes, gehakt en kerstomaatjes. Goed mengen en hou het vuur heel erg laag.
Doe tenslotte 1 eetlepel groene pesto over het geheel (hoeveelheid pesto naar smaak aanpassen). Na goed te hebben gemengd, het geheel garneren met de verse basilicumblaadjes. Nog meer garnering? Het is erg lekker om pijnboompitten toe te voegen op het laatst en wat parmezaanse kaas. Als afsluiter plaats je op elk bord één heel, niet roergebakt kerstomaatje!
Eet smakelijk!