blog placeholder

Wij wonen op het platteland van Frankrijk en hebben helaas geen pizzeria in de buurt. De kartonnen pizzaas uit de winkel vallen ook af. We zijn echter wel pizzaliefhebbers. Dus maken we de pizza helemaal zelf – ook de bodem! Deel mee in het geheim van de lekkerste zelfgemaakte pizza!.

PIZZA

Italiaanse keuken. Gerecht voor 4 personen (60×40 cm)

Ingredienten:

voor de bodem; 800 gram bloem, 1 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 2 zakjes gist, 500 ml handwarm water, 2 eetlepel olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano.

voor de bedekking; tomatensaus of creme fraiche, ham, salami, chorizo, roquefort (schimmelkaas), geitenkaas, mozzarella, geraspte kaas, paprika, champignons, ananas, tonijn, zalm, spekjes, aardappelen, olijven, etc.

Bereidingswijze:

Doe de bloem in een grote schaal. Voeg zout, suiker, gist, basilicum, knoflook en oregano toe. Meng dit alles door elkaar. Voeg nu de olijfolie en het water toe. Meng en kneed alles tot een soepel deeg. Plakt het deeg teveel voeg dan wat bloem toe. Leg de deegbal op een plaat (of meerdere kleine platen) met bakpapier. Rol het deeg nu uit tot de hele plaat is bedekt.

Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

Bedek nu de hele pizzabodem met de tomatensaus of de creme fraiche (je kunt ook de helft tomaat en de helft creme fraiche maken). Naar smaak kun je de diverse ingredienten nu op de bodem leggen;

enkele suggesties;

  • ham, chorizo en mozzarella
  • ham of salami, ananas en geraspte kaas
  • ham, roquefort, geitenkaas en geraspte kaas
  • ham of salami, champignons, paprika en geraspte kaas
  • tonijn of zalm en geraspte kaas
  • tonijn of zalm, paprika en geraspte kaas
  • voor de creme fraiche bodem: gerookte spekjes, champignons en gekookte aardappel schijfjes

de olijven worden als decoratie en smaakversterker als laatste op de pizza gelegd.

Schuif nu de plaat (of platen) in de oven. Afhankelijk van de dikte van de bodem en de bedekking is de pizza met 12 tot 15 minuten klaar.

EET SMAKELIJK!