Roti uit een pakje van Knorr of een ander merk is op zich wel lekker, maar het smaakt gewoon anders! Dan kan je nog altijd Roti afhalen bij een Toko, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken! Onderstaand recept is van mond tot mond gegaan en dus niet per se terug te vinden in een traditioneel kookboek. Lees, bereid en geniet van de roti!
Wat heb je nodig?
– Aardappels, iets kruimig
– Kousenbandjes
– 350 gram kipfilet
– Eieren
– Wok olie of gewone olie
– Een grote tomaat
– Een Maggi blokje of Aromat smaakversterker
– Van de toko: Roti pannekoeken (vaak diepvries), een kruidenpasta ( kan je zelf maken of kopen. Zit knoflook, ui en kerrie in. Even navragen bij de toko!)
Hoe maak je het?
– Kook de aardappels niet te hard en niet te zacht
– Bak in een andere pan de kip in 2 eetlepels olie tot het goudbruin is. In weer een ander pannetje doe je de kousenbandjes met wat olie, peper en zout tot ze licht ‘gefrituurd’ zijn.
– Doe de kip en de kousenbandjes bij elkaar in de pan en roer het goed om
– Snij de tomaat in stukjes en doe deze ook in de pan ( dat is om de scherpe smaak van kerrie te breken)
– Dan voeg je een eetlepel van de kruidenpasta toe en meng je het aan met water naar eigen behoefte.
– Voeg een maggiblokje of aromat (uit een busje) toe om de saus op smaak te maken.
– Voeg ook een eetlepel met de kruidenpasta toe bij de aardappels met wat water en aromat. Even roeren.
– Nu kun je alles bij elkaar doen en het geheel nog even laten sudderen.
– Eitje koken
– De Roti’s (pannenkoekje) kun je het beste ontdooid en één voor één in een boterhamzakje 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand doen.
Opscheppen en eet smakelijk!!