blog placeholder

Een simpel recept voor jong en oud: koekjes met glazuur. Je kunt er verschillende thema’s bij denken, bijvoorbeeld kerst, valentijnsdag of pasen. Dit recept kun je voor verschillende gelegenheden gebruiken maar deze heb ik speciaal gemaakt voor kerst.

Recept eigengemaakte koekjes met glazuur

Bereidingstijd: varieert van +/- 30 minuten bereidingstijd en 10 tot 15 minuten oventijd

Ingredienten:

 

Deeg:

200 gram bloem

50 gram suiker

1 ei

125 gram boter

bloem

zout

 

Glazuur:

250 gram poedersuiker

Water

Eventueel kleurstof (verkrijgbaar in supermarkt)

 

Benodigdheden:

2 Kommen/schalen

Klopper

Maatbeker

Eetlepel

Weegschaal

Zeef

Plastic folie

Deegroller

Vormpjes (denk aan thema, kerst: kerstbal/boom, valentijnsdag: hartje)

Kwastje

Bakplaat met bakpapier

Oven

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C

Meng in een schaal 200 gram bloem met 50 gram suiker en een mespuntje zout

Voeg daarbij het ei en 125 gram boter

Kneed het deeg tot een bal

Verpak de deegbal in plastic folie en laat de bal een uur in de koelkast rusten

Bestrooi een deel van het aanrecht (of andere werkplek)

Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter

Gebruik de vormpjes (in dit geval de kerstboom) om vormen uit te steken

Leg de koekjes op de bakplaat met bakpapier

Bak de koekjes in het midden van de oven op 200°C in 10 tot 15 minuten

 

Zeef 250 gram poedersuiker in een kom of schaal

Voeg daar per theelepel water toe, Zodat het glazuur niet te dun of te dik is

Voeg eventueel kleurstof toe om verschillende kleuren te krijgen

 

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen

Begin pas te glazuren als de koekjes helemaal afgekoeld zijn, anders plakt de glazuur niet

Breng met een kwastje de glazuur op het koekje aan

Laat daarna het glazuur hard worden

 

Eet smakelijk!!