blog placeholder

Geef je een borrel en wil je graag indruk maken met zelfgemaakte borrelhapjes? Vind hier recepten voor 5 borrelhapjes die je snel en gemakkelijk kunt maken. Verbaas je vrienden met je kookkunst.

Avocadodip

Dit is een makkelijk recept voor een heerlijke, licht pittige avocadodip. Serveer met chips of toastjes. Je kunt de dip twee dagen in de koelkast bewaren.

Wat heb je nodig?

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 grote, rode ui
  • 200 gram crème fraîche
  • Peper en zout

Wat moet je doen?

  • Schil de avocado’s en snijd ze in stukjes.
  • Pers de knoflookteentjes uit.
  • Schil de ui en snijd het in blokjes.
  • Pureer de ui, knoflook en avocado’s samen met de crème fraîche in een keukenmachine tot een gladde groene massa.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Gevulde tomaatjes

Gevulde tomaatjes zijn makkelijk om te maken en zien er heel feestelijk uit. Deze tomaatjes kun je hooguit een dag in de koelkast bewaren. Hierna verliezen ze al snel hun smaak. Vers gemaakt zijn ze dan ook het lekkerst.

Wat heb je nodig?

  • Een bakje kerstomaten
  • 100 gram tonijn uit blik
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout
  • Verse peterselie

Wat moet je doen?

  • Snijd het kapje van de tomaten en hol ze uit met een theelepel. Gooi de pitjes niet weg maar bewaar ze in een kommetje.
  • Leg de tomaatjes ondersteboven op een vel keukenpapier om wat uit te lekken.
  • Snijd de tonijn in heel kleine stukjes.
  • Snijd de kappertjes fijn.
  • Meng de tomatenpitjes, de tonijn, de kappertjes samen met de mayonaise.
  • Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout.
  • Vul de tomaatjes met behulp van een theelepel met het tonijnmengsel.
  • Steek een toefje peterselie in elk tomaatje.

Gehaktballetjes

Makkelijk om te maken en te bewaren. Serveer de gehaktballetjes met pindasaus of gewoon lekker naturel.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram gekruid gehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel

Wat moet je doen?

  • Verwarm eventueel de oven voor op 160 graden.
  • Kneed het ei en de paneermeel door het gehakt.
  • Rol kleine gehaktballetjes met een doorsnee van 1,5 cm.
  • Bak de gehaktballetjes bruin in een pan of bak ze in de oven op 160 graden Celsius in 30 minuten klaar.

Zalmrolletjes

Zalmrolletjes doen het goed op elke borrel. Je kunt de rolletjes in een goed afgesloten bakje ruim twee dagen in de koelkast bewaren. Let op dat de zalmrolletjes bij het serveren goed koud zijn. Als ze warm worden, kan de roomkaas smelten en vallen de rolletjes uit elkaar.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 1 halve komkommer

Wat moet je doen?

  • Leg de zalmfilet plat op een snijplank.
  • Bestrijk de bovenzijde met de kruidenroomkaas.
  • Schil de komkommer en snijd het in lange dunne repen.
  • Leg de repen komkommer op de zalmfilet.
  • Rol de zalmfilet zo op dat het komkommer in het midden komt te zitten.
  • Snijd plakjes van de zalmrol.
  • Steek cocktailprikkertjes door de plakjes zodat ze goed blijven zitten.

Gevulde eieren

Gevulde eieren kun je niet lang bewaren. Maak ze daarom klaar op de dag dat je ze wilt eten.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels gladde mosterd
  • 50 gram geraspte kaas
  • Peper en zout
  • 1 halve theelepel bieslook
  • Verse peterselie

Wat moet je doen?

  • Kook de eieren hard.
  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Verwijder met een theelepel de dooier. Gooi de dooiers niet weg maar doe ze in een kommetje.
  • Voeg de mayonaise, de mosterd en de kaas aan de eierdooiers toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg het bieslook aan het mengsel toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de halve eieren met het mengsel.
  • Garneer de gevulde eieren met een toefje peterselie.

 Eet smakelijk!