blog placeholder

Natuurlijk is er niets mis met de kant-en-klaarpotjes uit de winkel. Maar het is zeker zo leuk om de hapjes voor uw kleintje zelf te maken. Het scheelt enorm veel in kosten, is erg gezond en bovendien geeft het u erg veel voldoening. Als uw kleintje geniet van uw eigengemaakte fruit- of groentehapje is dat toch het mooiste wat er bestaat. Tevens is het voor baby’s die zelfgemaakte babyvoeding krijgen makkelijker om later met de pot mee te eten. Vergelijk de smaak van een wortelhapje uit een potje maar eens met je eigengemaakte wortelpuree.

Je kunt eindeloos variƫren. In het begin kun je het beste kiezen voor zachte smaken. Voor groente kies je dan b.v. voor: wortel, bloemkool, sperziebonen, witlof of doperwtjes. Voor fruit zijn appel, peer en banaan geschikt om mee te beginnen. Daarna kun je het assortiment uitbreiden met courgette, broccoli, mandarijn, kiwi, sinaasappel, mango en aardbeien. Je kunt de fruit- en groentesoorten zonder problemen met elkaar mengen, maar probeer ze eerst even apart om te kijken hoe je baby reageert. Ook kun je het beste van ieder hapje twee of drie dagen hetzelfde geven. Als je baby geen last krijgt van darmkrampjes of rode uitslag dan weet je dat je daarna alles kunt gaan mengen.

Ga er vooral praktisch mee om. Eten jullie zelf bloemkool? Van wat je overhoudt heb je in een mum van tijd twee of drie hapjes gemaakt. Pureren met de staafmixer, evt. wat kookvocht of moedermelk/opvolgmelk toevoegen om het te verdunnen. Verdelen over je bakjes, af laten koelen en invriezen maar. Zorg er wel voor dat je geen zout toevoegt, want dat is niet goed voor je kleintje. Bewaar babyhapjes maximaal 2 tot 3 maanden in de diepvries of 1 tot 2 dagen in de koelkast. Voor leuke recepten kun je bij mijn andere artikelen kijken.

Smakelijk eten!