Wilt u eens wat anders op tafel zetten en daardoor wat afwisseling brengen bij het eten? Probeer dan dit visgerecht eens, het is snel en niet moeilijk te maken en er is veel variatie mogelijk met zowel de toevoegingen als de bijgerechten.
Nodig:
dunschiller of scherp schilmesje
keukenrol
scherp mes
snijplank
coctailprikkers
koekenpan met anti-aanbak laag
spatel
Ingrediënten:
1 halve citroen (of citroensap in een flesje)
1 bosuitje
1 paprika
50 gram champignons
peper
zout (niet noodzakelijk)
4 stukken zalm van ongeveer 100 gram per stuk
4 plakjes (slagers) achterham óf ontbijtspek
25 gram boter
4 plakjes kaas (óf geraspte kaas)
Bereiding:
Spoel de zalm onder stromend water af en dep het droog met keukenpapier. Wrijf de zalmmoten in met peper en citroensap en gebruik eventueel zout, maar dit is niet noodzakelijk. Wikkel elke zalmmoot in een plakje ham (óf een plakje ontbijtspek) en gebruik de coctailprikkers om de ham op zijn plek te houden. Bak de zalm-pakketjes in ongeveer 10 minuten bruin en gaar aan alle kanten. Ondertussen worden het bosuitje, de paprika’s en de champignons in kleine stukjes / plakjes gesneden en toegevoegd aan de zalm.
* Een eventueel kant en klaar groenten-pakket is ook mogelijk, in de supermarkt is hiervan een ruime keuze aanwezig.
Tip:
Een plakje kaas op de zalmpakketjes laten smelten, of iets aan geraspte kaas gebruiken maakt de smaak écht af.
Een glaasje witte wijn erbij, bijvoorbeeld een Muskat smaakt ook prima.
* Kies een groente met een felle kleur om deze zalm te vergezellen, dat staat gezelliger op het bord.