blog placeholder

Ingrediënten

5 plakjes diepvries-bladerdeeg

om in te vetten gesmolten magarine

voor de vulling:

400 gram zalm

2 groene paprika's en 2 rode paprika's

2 eieren

1/2 dl slagroom of koffieroom

mestpunt zout

2 theelepels chiliepoeder, 2 theelepels italiaanse kruiden

16 gram bloem

10 graam paneermeel

Voorbereiden

1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien

2. vet de bakvorm in.

3.Laat de zalm in een zeef uitlekken.

4. Was de paprika en snijd het kapje eraf. Snijd van iedere paprika 6 dunne ringen af. En snijd de rest inkleine stukjes.

5.Prak de zalm fijn en verwijder de graatjes.

BEREIDEN.

1 Klop in een kom de eieren met de slagroom los.

Roer de zalm de paprika het zout de chilipoeder en de italiaanse kruiden er doorheen.

Leg de plakjes bladerdeeg opelkaar en rol ze uit tot een ronde lap die ongeveer 2 cm groter is als de vorm.

Bekleed de vorm met het deeg en snijd het overhangende deel eraf.Prik een paar gaatjes in de deegbodem.

Bestrooi de bodem met paneermeel.

Leg 2 groene en 2 rode paprikaringen op de bodem.

Schep het zalm/paprikamengsel erop en strijk het met een mes glad.

Zet de vorm middenin de voorverwarmde oven (temp 200c of ovenstand 4) en bak de taart in 40 min gaar en lichtbruin.

Haal de taart uit de oven.Leg de rest van de paprikaringen erop.

Serveer de taart warm in punten gesneden.

Smakelijk eten