Zalm met groentjes klaargemaakt in de wok. Eenvoudige bereidingswijze
– 20 g Chineese paddestoelen
– 20 g Bamboescheuten
– 2 plakken rauwe ham
– 20 g verse gember
– 3 lente-uitjes
– 400 g zalm
– zout
– 4 eetlepels varkensreuzel
– 1/2 theelepel witte peper
– snufje ve-tsin
– 2 eetlepels rijstwijn
– 3 eetlepels sesamolie
Laat de paddestoelen gedurende 1,5 uur weken in lauwwarm water.
Daarna snijd je de paddestoelen, bamboescheuten en de ham in repen.
2 van de lente-uitjes halveren en fijnsnijden. De gember fijnwrijven.
Gedurende 2 minuten laat je de vis garen in kokend water, daarna neem je hem uit het water en bestrooi je hem met alle ingrediënten samen met de sesamolie. Dan laat je alles 30 à 40 minuten stomen.
De gehalveerde lente-uitjes en de gember verwijderen, daarna de vis met de gehakte lente-uitjes bestrooien. De sesamolie laat je in de wok verwarmen totdat de olie dampt en dit over de vis schenken.