Het recept bij uitstek om een lekkere forel klaar te maken in de wok.
– 1 zalmforel
– olie
– 1 teentje knoflook
– 10 g verse gember
– 3 eetlepels varkensreuzel
– 2 eetlepels scherpe sojabonenpasta of sambal
– 75 ml kippenbouillon
– zout
– 2 eetlepels azijn
– 3 eetlepels rijstwijn
– snufje ve-tsin
– 2 lente-uitjes
– 2 theelepels met water aangemaakt maïszetmeel
Eerst en vooral de kop en de staart van de vis verwijderen, daarna snij je middendeel aan beide kanten 3 keer in. In hete olie in de wok gedurende 5 minuten laten frituren.
Na het fijnhakken van de gember en de knoflook, laat je ze gedurende 1/2 minuut fruiten in hete varkensreuzel, dan voeg je de sojapasta toe en nogmaals een 1/2 minuut laten pruttelen.
Het zout, de kippenbouillon, de azijn, de rijstwijn en de ve-tsin met de vis in de wok doen. De wok afsluiten met een deksel en alles op een hoog vuur koken gedurende 5 minuten. Daarna de vis omdraaien en gedurende 15 minuten verder laten stoven, dit wel op een laag vuurtje. Daarna haal je de vis uit de wok.
De lente-uitjes hak je fijn en strooi je in de warme saus. Daarna strooi je het maïszetmeel er door en laat je alles nog even aan de kook komen. De saus over de vis schenken.