blog placeholder

Iedereen kan wokken en bovendien is het nog erg gezond ook. Hieronder een lekker receptje op basis van runderfilet.

– 300 g runderfilet
– Zout en peper
– 2 à 3 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel hoisinsaus
– 2 eetlepels rijstwijn
– 2 uien
– 1 grote wortel
– 2 eetlepels aardenotenolie
– 1/2 eetlepel maïszetmeel
– mespuntje cayennepeper

Nadat je de filet in repen of blokjes hebt gesneden, bestrooi je hem met zout en peper.
Dan vermengen we de sojasaus, hoisinsaus, rijstwijn en de honing en verdelen we het mengsel over het vlees.

De uien en de wortelen snijden we in kleine stukjes. De olie in de wok verhitten en het vlees al roerend laten aanbraden. Vervolgens nemen we het eruit en houden we het warm. De groenten en het resterende vet gaan we ook roerbakken.

De groentenbouillon met het maïszetmeel aanmaken en heel kort met de groenten laten meekoken.
Daarna voegen we het vlees toe, zodanig dat het nog mee kan opwarmen en kruiden wij ons gerecht naar eigen smaak af.
Het gerecht kan opgediend worden met rijst.

Bereidingstijd: ongeveer een half uurtje
Marneertijd: een uurtje
Calorieën: bij benadering een kleine 400 calorieën per portie.