Zoetzure kip, bereidt in de wok en op een half uurtje klaar. Een overmatig, niet alledaags en lekker gerechtje.
– 2 kippenborstfilets
– zout
– versgemalen peper
– 1 klein uitje
– 1 rode en 1 groene paprika
– 2 schijven ananas
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 2 eetlepels azijn
– 1 eetlepel sojasaus
– 150 ml kippenbouillon
– 1 eetlepel sojapasta
enkele druppels chillisaus
– 1 theelepel aardappelmeel
snufje ve-tsin
Nadat je de kippenfilet in dunne reepjes hebt gesneden, kruid je hem. De wok verhit je met de olie en daarin het kippenvlees even aanbraden, eruit halen en warm houden.
In het resterende vet, fruit je gedurende een 5-tal min. de schijven ananas, ui en de paprika die je ondertussen in blokjes hebt versneden.
De tomatenpuree gladroeren met de azijn, de sojasaus, de kippenbouillon, de sojapasta en de chillisaus. Daarna roer je het zetmeel erdoor en bind je de groenten met de marinade.
Je brengt het geheel op smaak met de ve-tsin, zout en peper. Op het laatste doe je het kippenvlees erbij en breng je alles aan de kook.