blog placeholder

Een eenvoudig, maar héél lekker receptje om scampi’s met groentjes in de wok te bereiden.

– 250 g schoongemaakte scampi’s
– 2 à 3 eetlepels aardnootolie
– 1 teentje knoflook
– 1/2 ui
– 200 g Chinese kool
– 1/2 geraspte gemberwortel
– 125 ml rijstwijn
– 1 eetlepel oestersaus
– 1/8 l groentebouillon
– 1 à 2 theelepels vijfkruidenpoeder
– 1 eetlepel maïszetmeel
– 1 eetlepel gehakte peterselie

Eerst maken we de scampi’s schoon en drogen we ze af. In de wok verhitten we onze aardnotenolie waarin we onze scampi’s al roerend bakken. Daarna halen we ze uit de wok.

Als de groentjes in reepjes zijn gesneden en onze knoflook fijngehakt is, fruiten we ze in het resterende vet.

De rijstwijn, gemberwortel, groentebouillon, oester- en sojasaus en de kruidenpoeder voegen we nu toe aan het geheel en brengen het aan de kook. Daarna binden we met het maïszetmeel. Als laatste voegen we er nog onze scampi’ s aantoe, zodanig dat die nog eventjes kunnen meeverwarmen.
Heel het geheel bestrooien we dan met peterselie.
Het gerechtje kan dan opgediend worden met rijst.

Bereidingstijd: ongeveer 1/2 uurtje
Calorieën: je mag een 480 calorieën per portie rekenen.